Joanna Deborah Businger på The Voice-audition (Foto: Robert Dreier Hoalnd/TV 2)
Joanna Deborah Businger på The Voice-audition (Foto: Robert Dreier Hoalnd/TV 2)

Mentorene om Joanna (19): – Det er helt fenomenalt!

«The Voice»-deltakeren fikk hele salen til å reise seg i begeistring. Se video.

Av Sandra Mei Ling Noer

Det tok ikke mange sekunder før mentorene i «The Voice» skjønte at deltaker Joanna Deborah Bussinger (19) var noe utenom det vanlige. Bare få sekunder inn i hennes tolkning av Bob Dylan-låta «Make You Feel My Love» fra 1997, hadde alle fire snudd stolene, et symbol på at de vil ha henne med videre i konkurransen, på sine lag.

Og når sangen var over, hadde hele salen reist seg i begeistring.

Se Joannas opptreden ovenfor!

– Det er helt fenomenalt!

Mentor Lene Nystrøm sparte ikke på rosen.

– Dette er helt klart et av de mest magiske øyeblikkene vi har hatt her. Du synger med en veldig gammel sjel. Jeg skal ikke plage deg med en salgstale, jeg håper du velger meg og at jeg får æren av å jobbe med deg, roser hun.

– Det at du kommer og synger denne låta, som har en relativt moderne tekst, og synger den med en sånn tyngde og autoritet når du på toppen av det hele bare er 19 år gammel, det er helt fenomenalt. Jeg synes du er suveren og jeg hadde satt stor pris på å ha deg på mitt lag, sa Espen Lind.

Sondre Lerche var også temmelig engasjert.

– Du var så inne i teksten, det er det som forbauser meg. Tone og kontroll var utsøkt og ekstremt sensitivt fremført, men teksten levde helt på nytt. Jeg har hørt denne sangen i mange, mange versjoner, men du fikk den til å leve på en helt egen måte.

Og med det var siste ord sagt, og valget falt altså på singer-songwriter Lerche, som til daglig er bosatt i USA.

Se alle årets «The Voice»-opptredener så langt her!

Ble rørt av tilbakemeldingene

Joanna, som blant annet lever av å drive med musikk i Sveits, beskriver blind auditionen som en «veldig spesiell opplevelse».

– Man blir jo utfordret til å vise seg fram som musier, men uten å bli sett. Det er noe jeg aldri har gjort før, så nervene er annerledes, sier hun til tv2.no.

19-åringen forteller også at det var stort å få skryt av samtlige mentorer.

– Åh, jeg ble kjemperørt av de tilbakemeldingene. Det var veldig overvelmende å høre det de følte bare ved å høre stemmen min og at det jeg formidlet kom fram. Og at alle snudde seg og sa fine ting... Det var litt urealistisk.

Joanna forteller at hun hadde få problemer med å velge hvem av de fire mentorene hun skulle jobbe videre med.

– Jeg valgte Sondre fordi han ja meg følelsen av at han hørte på akkurat hvordan jeg sang og hvorfor jeg sang det sånn som jeg gjorde. Han bekreftet at han forstår meg som musiker. Jeg følte at i sin direktehet og med ordene han sa, at han klarte å overbevise meg om å gå på hans lag. Jeg hadde tenkt litt på ham på forhånd, og da han også snudde seg først, passet det veldig.

Har laget musikk siden hun var 14

Halv norske og halvt sveitsisk/italienske Joanna har vokst opp i både Norge og Sveits. 19-åringen forteller til tv2.no at det var hennes norske mor som mente hun måtte melde seg på konseptet.

– Hun overtalte meg til å melde meg på! Siden jeg har bodd i Sveits i mange år nå, har hun alltid gått glipp av konsertene mine. Så hun ville se og høre meg i Norge, og sendte meg en link der jeg kunne melde meg på. Og så har jeg jo også en drøm om å nå ut til et større publikum, sier sangeren.

Hvordan det går videre med Joanna og resten av deltakerne i «The Voice» kan du se fredager klokken 20.00 på TV 2.

Se mentorene opptre sammen på «The Voice»-scenen her: