Tutta
Tutta

– Juryene i idrettskåringer har skismøring i øynene

Golfpresident Finn H. Andreassen mener langrenn får for mye anerkjennelse.

Oslo (TV 2 Sporten): – Det er naturlig at langrenn får mye oppmerksomhet, men jeg synes at juryene som kårer årets idrettsnavn ofte har litt vel mye skismøring i øya, sier Finn H. Andreassen, som skulle ønske sin egen Suzann Pettersen fikk enda mer oppmerksomhet for sine bragder som golfspiller.

TV: Se hele debatten på TV 2 Sport klokken 18.00 og 21.40 – eller på TV 2 Sumo

Landslagsjef i langrenn Vidar Løfshus er uenig.

– Jeg bruker å si at man får som fortjent. Langrenn har en helt unik posisjon i Norge. Det er nasjonalidretten. Den rører i hjertet til Ola og Kari Nordmann. Vi er selvsagt veldig takknemlige for alt vi får av det norske folk, sier Løfshus.

LES OGSÅ: Tutta har 10 millioner grunner til å glise

– Det er naturlig at langrenn får mye oppmerksomhet, men jeg synes at juryene som kårer årets idrettsnavn ofte har litt vel mye skismøring i øya

– Større enn langrennsløperne
Idrettshistoriker Tom A. Schanke mener Suzann Pettersen er større idrettsutøvere enn langrennsløperne, men påpeker at hun aldri kan bli mer populær.

– Tutta kan aldri bli noe bedre enn nummer fire på popularitetsbarometeret. Uansett hva hun presterer vil hun endre bak Marit Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug. Slik er det bare, fastslår idrettshistoriker Tom A. Schanke.

Henrik Bjørnstad spilte selv på samme nivå i USA som Suzann Pettersen tilbake i 2010. Han håper folk skjønner hvor stort det Tutta gjør for øyeblikket er.

– Det er så mange jenter i verden som ønsker å bli som henne. Dette er rett og slett stort av vi i Norge har nummer to i verden. Bredden er enorm i golf, sier Bjørnstad.

755296

Samme bredde i langrenn?
– Kan vi si det samme om bredden i langrenn, Løfshus?

– Jeg ser at bredden i spesielt kvinnelangrenn er en utfordring. Det blir litt vel mye Kowalczyk, litt mye Therese og litt mye Marit, innrømmer landslagssjef Vidar Løfshus.

Se hele debatten på TV2 Sport klokken 18.00 og 21.40 – eller på TV 2 Sumo