CL montasje
CL montasje

Dette er Øyvind Alsakers Mesterliga-favoritter

Holder en knapp på Bayern München, Barcelona og Real Madrid.

Klokken 20.45 sparkes Mesterliga-sesongen i gang på åtte forskjellige arenaer rundt omkring i Europa. En rekke av favorittene skal i aksjon, blant andre Manchester United, Real Madrid, Juventus, PSG, Manchester City og Bayern München.

Følg kveldens kamper i FX Europa på TV 2 Sport og i livesenteret fra kl. 20.30
Les: FotballXtra Europa er tilbake

En av dem som gleder seg er TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.

– Mesterligaen gir en tilleggsdimensjon til de nasjonale ligaene. Man får sammenlignet de ulike landene, man kan se trender og turneringen holder fotballdebatten levende, sier Alsaker.

Han har sett nærmere på favorittsjiktet i Mesterligaen. Alsaker mener Barcelona, Real Madrid og Bayern München skiller seg ut som de største favorittene.

– Alle de største favorittene har egentlig ny manager. Bayern, Barca, Real, United og Chelsea. Det kan kanskje være en fordel for et lag som Juventus, sier Alsaker.

Les: Sønderknust Shelvey: – Ville bare reise en plass der ingen ser meg
Les: Moyes tok alvorsprat med Young etter filming

Usikker på Barcelonas forsvar
Forrige sesong møttes Bayern München og Borussia Dortmund i en heltysk finale. Siden den gang har millioner av euro skiftet hender. Det hele kulminerte med Gareth Bales rekordovergang til Real Madrid. Den spanske hovedstadsklubben må finne seg i å være blant favorittene, mener Alsaker.

– Her og nå er det vanskelig å se forbi Real Madrid. De har et fantastisk lag. Selvfølgelig har de mistet Özil og Higuain, men de har fått inn Bale og Isco. De er kanskje litt avhengig av at Morata slår til, slik at de har litt mer å spille på, sier Alsaker og legger til:

– For Real Madrids del og for Barcelonas del handler det mye om at de har verdens to beste spillere. Jeg setter en del spørsmålstegn ved Barcelona. Spesielt forsvaret. Jeg er litt urolig for at det ikke holder helt inn. Men det er viktig at de har fått inn en type som Neymar, spesielt siden man forrige sesong så hvordan de kollapset uten Messi i form. Neymar kan ta litt av byrden, for det kan jo bli veldig mye Messi. Det blir også spennende å se den nye manageren. Så har vi dette med Xavi eller ei. Er han like god som før? Holder han, eller må han byttes ut, undrer kommentatoren.

Ronaldo
Ronaldo

Les: Kaká frasier seg lønn under skadeperioden
Les: Solbakken erkjenner at FCK er langt unna Mesterliga-standard

I tillegg til de to spanske gigantene mener Alsaker at Bayern München vil nå langt i turneringen. Siden i fjor har Jupp Heynckes forsvunnet ut portene på Allianz Arena. Josep «Pep» Guardiola har tatt over tømmene.

– Bayern München er vanskelig å komme utenom. De er et drivende godt lag, og nå har de fått inn den mest ettertraktede manageren i verden, minner Alsaker om.

– United vet hva som kreves
Han tror også ett av de engelske lagene vil nå langt i turneringen. Sammen med Juventus regner Alsaker Manchester United som en outsider til finaleplass.

– Vi får også ta med Manchester United. Jeg synes det er vanskelig å rangere de engelske lagene. Det handler litt om trekning, flyt og skader. City og Chelsea har managere som kan turneringen. Chelsea vant den jo for bare et drøyt år siden. Det er vanskelig å plukke en engelsk favoritt, men Manchester United har vært i mange finaler de siste fem årene. De røk ut i forrige sesong, men det var på håret mot Real Madrid. De hadde ganske god kontroll før utvisningen. Manchester United har spillere som vet akkurat hva som kreves. De har en ener i Van Persie, og det ser ut til at Wayne Rooney har slått seg til ro. Da er det flere spørsmål rundt Moyes og hans manglende erfaring, sier Alsaker.

Kveldens Mesterliga-kamper (20.45):
Real Sociedad-Sjakhtar Donetsk (Viasat Xtra 4)
Man. United-Leverkusen (Viasat Fotball HD)
Galatasaray-Real Madrid (Viasat Sport HD)
København-Juventus (Viasat 4 HD)
Olympiakos-Paris SG (Viasat Xtra 1)
Benfica-Anderlecht (Viasat Xtra 6)
Plzen-Man. City (Viasat Xtra 5)
Bayern-CSKA Moskva (Viasat Motor HD)