børvenmontasje
børvenmontasje

Børven senket Brann etter ellevill snuoperasjon

Vålerenga snudde 1–3 til 4–3 mot Brann.

Vålerenga-Brann 4-3

Brann så lenge ut til å ta sin andre borteseier for sesongen da de møtte Vålerenga på Ullevaal søndag kveld. Men Vålerenga sto for en fantastisk snuoperasjon etter to mål hver av Morten Berre og Torgeir Børven.

– Det kan ikke bli stort bedre enn dette. Å gjøre dette på hjemmebane foran Klanen er en fantastisk følelse, sier matchvinner Børven til Cmore.

Han avslører at det måtte en tale fra Rekdal til for å snu den elendige førsteomgangen laget leverte.

– Kjetil holdt en liten tale i garderoben. Han var fryktelig skuffet. Vi bestemte oss for å gå ut og vise hva vi var gode for, sier han.

Hyller Grindheim
På stillingen 1-3 til Brann måtte Rekdal ta umiddelabre grep og valgte å bytte ut Nicolaj Høgh til fordel for Giancarlo Gonzáles i håp om at det skulle forbedre et forsvar som var i fullstendig oppløsning.

– Det var ikke hans skyld at vi ikke fikk forsvarsfireren til å sitte. Det var i samhandlingen vi slet. Det er brutalt selvfølgelig, men vi var nødt til å gjøre et bytte for å få stabilisert forsvarsfireren. Denne gangen gikk det utover Nicolaj, sier han til TV 2 Sporten.

En som får mer enn godkjent av Rekdal er lagets kaptein Christian Grindheim.

– I dag er Christian totalt outstanding. Det er den beste kampen jeg har sett av ham på ti år. Han herjet med noen pasninger som vi sjelden ser i Tippeligaen. Dersom vi også klarer å gi han noen mer løpssterke spillere rundt ham så vil han bli enda bedre, sier han.

– Må bli sterkere
Brann-trener Rune Skarsfjord var selvsagt en skuffet mann etter kampen.

– Det er veldig rart å se på hvordan vi endrer måten å spille på etter den første halvtimen. Det er ingen grunn til at vi skal gjøre det, sier han.

Det er ikke første gang denne sesongen at Brann gir bort en ledelse. Skarsfjord tror ikke det er tilfeldig.

–Nei, det er det ikke. Vi må bli sterkere som lag, og sterkere som persoligheter som sørger for at vi ikke begynner å gjemme oss, sier han.

Skarsfjord (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Brann scoret tre før pause
For etter at evigunge Morten Berre hadde sendt vertene i føringen etter bare fire minutter, så slo bergenserne grusomt tilbake mot et svakt Vålerenga-lag.

Les også: Børvens mål sammenlignes med Bergkamps drømmescoring

I løpet av de neste 13 minuttene scoret nemlig Martin Pusic, Erik Huseklepp og Kristoffer Barmen hvert sitt mål og sørget for at gjestene kunne gå til pause med en sterk 3-1-ledelse.

Men Kjetil Rekdals velvalgte ord i pausen hadde tydeligvis effekt. For det var et helt annet Vålerenga-lag som kom på banen i andre omgang.

Utrolig snuoperasjon
15 minutter var spilt etter hvilen da Morten Berre nok en gang var frempå og fikk pirket inn reduseringen for blåtrøyene etter et hjørnespark.

Og dermed var håpet tent for Rekdals gutter.

Børven avgjorde
Som unggutt ble Torgeir Børven aldri plukket opp i systemet til Brann. Det angrer de nok på i dag. For etter 74 minutter utlignet vestlendingen med et vakkert hodestøt. Og ti minutter seinere var samme mann frempå igjen og stanget Oslo-klubben i ledelsen etter nydelig forarbeid av debutant Fitim Kastrati.

Dermed snudde Vålerenga kampen fra 1–3 til 4-3, og en svært fornøyd Kjetil Rekdal kunne se laget sitt plukke tre meget viktige poeng i det som var en svært underholdende fotballkamp.

Børven og Berre (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)