TOMMEL OPP FOR VERDENS BEST BETALTE: Cristiano Ronaldo er verdens best betalte fotballspiller etter at han signerte ny kontrakt med Real Madrid søndag. Her sammen med klubbpresident Florentino Pérez på søndagens pressekonferanse. (Foto: SERGIO PEREZ/Reuters)
TOMMEL OPP FOR VERDENS BEST BETALTE: Cristiano Ronaldo er verdens best betalte fotballspiller etter at han signerte ny kontrakt med Real Madrid søndag. Her sammen med klubbpresident Florentino Pérez på søndagens pressekonferanse. (Foto: SERGIO PEREZ/Reuters)

Ronaldo blir verdens best betalte fotballspiller

Cristiano Ronaldo har signert ny kontrakt med Real Madrid.

Real Madrid bekrefter på sine hjemmesider at de har blitt enige med Cristiano Ronaldo om en ny kontrakt. Portugiseren er blitt enig med den spanske gigantklubben om en kontraktsforlengelse som strekker seg til 2018.

Takket fansen
Signeringen ble bekreftet på en pressekonferanse i den spanske hovedstaden søndag.

– Cristiano skal spille for Real Madrid de neste fem årene, sa klubbpresident Florentino Pérez på søndagens pressekonferanse.

– Jeg er veldig glad. Dette er en veldig spesiell dag for meg, sa Ronaldo som benyttet muligheten til å takke fansen.

– Det er på grunn av dere at jeg er her.

Dermed legger Ronaldo, som hadde to år igjen av sin nåværende kontrakt, all tvil til side i ryktene om en overgang tilbake til Manchester United. Mange har fryktet at rekordkjøpet av Gareth Bale fikk Ronaldo til å tvile på sin egen fremtid i klubben, men nå har altså storscoreren gledet fansen med en ny kontrakt.

– Manchester er i fortiden. Dette er hjemmet mitt nå. Målet mitt er å kanskje spille her til slutten av karrieren, sier Ronaldo.

Les også: Ronaldo lanserer undertøyskolleksjon
Les også: Zidane kaller Bale-prisen «uforståelig»

Blir verdens best betalte spiller
Ifølge Marca får Ronaldo en årslønn på 133 millioner kroner de neste fem årene. Det er én million euro (ca. 7,8 millioner kroner) mer enn Lionel Messi. Ifølge rapportene tjener Gareth Bale 55 milloner kroner i året.

Ronaldo blir dermed verdens best betalte fotballspiller, en plass Samuel Eto'o satt på før han gikk til Chelsea i sommer.

– Det er ikke det viktigste. Penger er viktig, men det var aldri en prioritet. Jeg bryr meg ikke om jeg er nummer én eller tre (best betalte spiller). Jeg bare føler meg bra, sier Ronaldo.

Ronaldo kom til Real Madrid fra Manchester United i 2009 for 94 millioner euro, som da var verdensrekord i overgangssum. 28-åringen har scoret 203 mål på 203 obligatoriske kamper for hovedstadsklubben og hjulpet den cupmesterskap i 2011 og seriegull i 2012.

Real Madrid spilte lørdag 2-2 borte mot Villarreal. Gareth Bale scoret sitt første mål for klubben i debuten, mens Ronaldo fikset uavgjort med sin andre scoring denne sesongen.