Av Synnøve Gjerstad

Mandag morgen gikk Rebecca ut døra for å ta bussen til skolen. På skolen dukket hun aldri opp. I stedet skrev Rebecca Sedwick en melding på sosiale medier: «Jeg er død. Jeg hopper. Jeg klarer ikke mer».

Da gikk alvoret opp for hele lokalsamfunnet i Lakeland, Florida.

Rebecca hadde blitt plaget siden hun begynte på Crystal Lake Middle School i 2012. Alle visste det, men ingen gjorde noe.

I desember 2012 gikk det så langt at hun ble innlagt på sykehus etter å ha kuttet seg selv med kniv. Allikevel fortsatte mobberne hat-kampanjen mot 12-åringen.

LES OGSÅ: «Kjære mamma og pappa. Jeg har blitt mobbet hele livet»

– Da hun kom tilbake til skolen fortsatte mobbingen, sier sheriff Grady Judd på en pressekonferanse fredag.

– Rebecca ble totalt terrorisert på sosiale medier av noen jenter. Hun tok ikke igjen. Hun ble kuet, sier sheriffen.

HOPPET: Rebecca klatret opp dette tårnet og hoppet ned. (Foto: CBS)

Rebecca og familien gjorde alle de riktige tingene. De ba om hjelp fra lærerne. Hun fikk hjelp av psykolog, og byttet skole. Men mobberne fortsatte å forfølge henne på sosiale medier.

«Jeg hater deg», «Du fortjener å dø» er noen av meldingene som dukket opp på profilen hennes.

LES OGSÅ: YouTube-video reddet Nichlas (15) fra mobbemarerittet

Judd forklarer den tragiske saken for pressen med harme. Han sier at politiet tar saken alvorlig og at den etterforskes som en kriminalsak.

– Politiet holder på med å gjenskape slettede SMS og går gjennom meldinger sendt til Rebecca på sosiale medier, sier Judd.

– Vi finner flere og flere bevis for nettmobbing på fire ulike nettsteder hvor Rebecca hadde profiler, sier sheriff Grady Judd

LES OGSÅ: Åtte tenåringer arrestert for mobbing av Amanda Todd

Rebeccas mor klandrer ledelsen ved skolen for ikke å ha gjort nok.

– De kunne satt en stopper for min datters smerte, sier hun til WTSP.

Sheriffen sier at det til syvende og sist er foreldres ansvar å følge med på om deres barn kan være mobbere, og peker på hvor enorme konsekvenser det kan ha for den som blir mobbet og de pårørende.

Onsdag møtte om lag 200 personer opp for å minnes Rebecca.

Summer Howard (19) og Alecia Wilkins (18) lager en minneplakat for Rebecca. Lokalsamfunnet er dypt preget etter selvmordet. (Foto: AP Photo/The Lakeland Ledger, Stephanie Allen)