ASSISTKONGEN: Mesut Özil får en god klem av Olivier Giroud etter å ha foret ham målgivende til ledermålet på Stadium of Light. (Foto: Scott Heppell/Ap)
ASSISTKONGEN: Mesut Özil får en god klem av Olivier Giroud etter å ha foret ham målgivende til ledermålet på Stadium of Light. (Foto: Scott Heppell/Ap)

Özil-målgivende og Ramsey-dobbel for Arsenal: – Sånn vi ønsker at fotball skal spilles

Arséne Wengers lag viste fram storspillet i bortemøtet med Paolo Di Canios Sunderland.

Sunderland-Arsenal 1-3
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Det har vært skrevet opp ned og i mente om Mesut Özils evne til å slå målgivende pasninger, og Arsenals nye superstjerne viste seg frem fra sin beste side allerede i debuten mot Sunderland.

Tyskeren bidro med målgivende til Olivier Girouds ledermål etter ti minutter, og hadde også den nest siste pasningen da Aaron Ramsey satte inn sitt andre mål for ettermiddagen og fastsatte sluttresultatet til 3-1 i 2. omgang.

– Både Özil og laget hadde en fantastisk 1. omgang og så dabbet det av i 2. omgang. Han var syk på torsdag, og jeg bestemte meg først for å bruke ham i morgees. Han falt litt fysisk i 2. omgang, men den første var enestående, sa Arsène Wenger på pressekonferansen etter kampslutt på Stadium of Light.

– Vi slapp inn mål, men vi hadde den mentale kapasiteten til å score to nye mål. Det var en hendelsesrik og interessant kamp, sa Arsenal-managere om lagets prestasjon.

Det endte nemlig 3-1 til Arsenal, som nå troner på toppen av tabellen i hvert fall frem til mandag kveld når ubeseirede Liverpool drar til Swansea for sin fjerde kamp for sesongen.

– Det er sånn vi ønsker at fotball skal spilles. Sånn Arsenal har fremstått i dag er det vanskelig å se for seg at andre lag skal være, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio om Arsène Wengers lag.

Les også: Her er Özil-statistikken som får Arsenal-fansen til å juble

Har du Arsenal-stjernene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Özil med målgivende med en gang
Kun elleve minutter var spilt da Mesut Özil viste frem magien på engelsk jord. Tyskeren mottok ballen på venstresiden og leverte et strålende innlegg til Olivier Giroud. Franskmannen fortsatte scoringsformen og satt ballen elegant i mål.

Det var franskmannens fjerde ligamål på like mange forsøk, og han takket sin nye lagkamerat for den flotte målgivende pasningen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Olivier Giroud og Mesut Özil. (Foto: Ian MacNicol/Afp)
Olivier Giroud og Mesut Özil. (Foto: Ian MacNicol/Afp)

Sunderland med tverrliggertreff
Sunderland holdt på å svare umiddelbart, da Mobido Diakité headet i tverrliggeren på hjørnespark, før Arsenal var på ferde igjen like etter.

Nok en gang var det Özil som viste hovmesterblikket da han spilte gjennom Theo Walcott. Angriperen var dog for unøyaktig alene med keeper, og klarte ikke å øke gjestenes forsprang.

Walcott med flere muligheter
Arsenal dominerte fullstendig på bortebane, og Walcott fikk flere muligheter utover omgangen.

Jack Wilshere serverte ham et nytt innlegg fra venstre tre minutter før hvilen, og ved den anledningen valgte Arsenals nummer 14 å heade. Dessverre for bortefansen var forsøket for upresist og gikk utenfor stolpen til Keiran Westwood i Sunderland-målet.

Walcott ble deretter igjen servert av en strålende hælflikk fra Giroud like før pause, men nok en gang var kantpsilleren for unøyaktig, og dermed måtte Arsenal nøye seg med 1-0 ved halvtid.

Sunderland-utligning på diskutabel straffe
Fire minutter etter pause kom utligningen på Stadium of Light, da hjemmelaget fikk straffespark i en duell der Adam Johnson gikk i bakken da han ble taklet av Laurent Koscielny. Reprisene viste at det hadde vært minimalt med kontakt, og i TV 2s FotballXtra-studio lot ikke den spontane reaksjonen vente på seg.

– Det ser ut som filming for meg. Han lar foten ligge igjen med vilje - Trevor Morley

– Det ser ut som filming for meg. Han lar foten ligge igjen med vilje, sa Trevor Morley.

– Nei, nei, nei. Så fort kan det skje i fotballen, sa en oppgitt Claus Lundekvam.

– Hva i alle dager? var Aleksander Schaus umiddelbare reaksjon.

– Stå på beina er et råd til forsvarsspillere innenfor 16-meteren, for med en gang du kaster deg ned er det lettere for angriperen å filme og vanskeligere for dommeren, sa Petter Myhre.

– Når du hopper inn i stor fart blir det enklere for dommeren å blåse straffe. Det er litt urutinert når du ikke gjør det for å blokkere et skudd, sa Lundekvam.

Fra straffemerket var uansett innbytter Craig Gardner iskald, og satte inn 1-1 med det som må ha vært ett av hans første touch på ballen siden han kom inn ved halvtid.

Plutselig var Sunderland tilbake i oppgjøret, og etter en snau time satte vertene ballen i mål igjen. Dessverre for Paolo Di Canio var det ved denne anledningen offside på Steven Fletcher, og dermed ble 1-1-resultatet stående enn så lenge.

Ramsey-suser gav Arsenal ny ledelse
Halvveis i omgangen var Arsenal allikevel tilbake i ledelsen, da Aaron Ramsey ville vise at også han har krutt i støvlene. Et nydelig innlegg fra Carl Jenkinsons høyreside fant veien til Ramseys høyrefot, og på direkten leverte waliseren en strålende avslutning fra rundt 16-meterstreken.

RAMSEY-SUSER: Aaron Ramsey dunker inn 2-1 for Arsenal på Stadium of Light. (Foto: Scott Heppell/Ap)
RAMSEY-SUSER: Aaron Ramsey dunker inn 2-1 for Arsenal på Stadium of Light. (Foto: Scott Heppell/Ap)

To minutter senere oppstod det en meget kontroversiell situasjon. Jozy Altidore var i duell med Bacary Sagna, men dro seg fri og satte ballen i mål bak Wojciech Szczesny. Da hadde dommer Martin Atkinson allerede blåst for frispark i Altidores favør, noe Sunderland-fansen var meget misfornøyde med all den tid de mente han burde benyttet fordelsparagrafen.

Ny Ramsey-scoring
Kvarteret før slutt leverte Arsenal nok et klasseangrep, da Ramsey, Özil og Giroud dro fram et pasningssamarbeid fra ypperste klasse. Ramsey fant debutanten fra Tyskland, som spilte videre til Giroud, som deretter fant Ramsey på ny.

Alene med Westwood var Ramsey iskald og satte inn sitt andre mål for ettermiddagen med en flott avslutning i det lengste hjørnet.

Det ble også kampens siste scoring, og Arsenal vant 3-1 på Stadium of Light. Et lite skår i gleden for Arsenal var at Olivier Giroud måtte ut med skade på overtid.

FORTJENT HYLLEST: Aaron Ramsey gratuleres av Kieran Gibbs og Olivier Giroud etter scoring for Arsenal. (Foto: Ian MacNicol/Afp)
FORTJENT HYLLEST: Aaron Ramsey gratuleres av Kieran Gibbs og Olivier Giroud etter scoring for Arsenal. (Foto: Ian MacNicol/Afp)

Hva synes du om dette? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!