SCORING OG DEPPING: Steven Naismith scoret, mens José Mourinho måtte konstatere at hans lag ikke fikk det helt som ønsket på Goodison Park. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
SCORING OG DEPPING: Steven Naismith scoret, mens José Mourinho måtte konstatere at hans lag ikke fikk det helt som ønsket på Goodison Park. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))

Bursdagsbarnet sørget for første Mourinho-tap

Skotten Steven Naismith ble matchvinner og sørget for Roberto Martinez' første trepoenger på sin egen 27-årsdag.

Everton-Chelsea 1-0
Denne artikkelen oppdateres etter kampslutt!

To av tre lag i Premier League som fremdeles var ubeseirede møttes på Goodison Park lørdag, og det var Everton-sjef Roberto Martinez som kunne glise bredest etter kampslutt.

Hans angripere Nikica Jelavic og Steven Naismith kombinerte flott i gjestenes boks med to råsterke hodestøt like før pause, og nettopp den 1-0-scoringen som kom ut av det samspillet var nok til å sikre alle tre poengene for de blå. Naismith stanget inn Jelavic' heading, og ble matchvinner på sin egen 27-årsdag.

– Det har vært en stor dag. Chelsea er et bra lag og har gjort gode signeringer. Men det har vi også. I de andre tre kampene vi har spilt har vi også vært det beste laget, og det var stort å få den første seieren, sa matchvinneren etter kampslutt.

– Scoringen rett før pause ga dem en «boost». José Mourinho kommer ikke til å være lykkelig i dag. Se på alle pengene Chelsea har brukt, og på Seamus Coleman og Ross Barkley som briljerer for Everton, sa Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Dermed gikk José Mourinho på sitt første nederlag i Premier League etter Chelsea-comebacket, og hans lag ble forbigått av både Arsenal, Tottenham, Manchester City og Manchester United denne runden.

– Jeg vet ikke om jeg skal si om vi fortjente å tape eller om vi ikke fortjente å tape. Vi fortjente ikke å tape. Vi var det beste laget. Vi spilte best fotball og vi risikerte alt. Så det går an å si at vi fortjente å vinne kampen. Men de hadde 21 skudd og vi gjorde en feil like før pause, så kanskje vi fortjente å tape, sa Mourinho etter kampslutt.

TV 2 Play: Se intervjuet med José Mourinho her

Har du Naismith på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Samuel Eto'o med tidlig sjanse
Samuel Eto'o fikk sjansen fra start for Chelsea, og allerede før fem minutter var spilt hadde kameruneren levert sin første avslutning i Premier League. Et innlegg fra Ramires' høyreside var godt, og spissen headet fra god posisjon. Dessverre for bortefansen gikk avslutningen over målet til Tim Howard.

DEBUTERTE: Samuel Eto'o fikk starte for Chelsea, men fikk det tøft i dueller med blant andre Phil Jagielka. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
DEBUTERTE: Samuel Eto'o fikk starte for Chelsea, men fikk det tøft i dueller med blant andre Phil Jagielka. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

På motsatt side ville Nikica Jelavic vise at han ikke har tenkt å la Romelu Lukaku vippe ham ut av laget uten kamp. Kroaten fikk muligheten siden Lukaku ikke kan spille mot moderklubben, ruvet høyest i luften etter rundt sju minutter og headet mot Petr Cechs mål. Tsjekkeren reddet dog forsøket enkelt.

Ny enorm Eto'o-mulighet
Etter en snau halvtime var Chelseas kamerunske debutant ekstremt nære på, da Tim Howard dummet seg ut i Everton-målet. Amerikaneren mislyktes med en pasning og skjøt ballen rett i beina på André Schürrle, som foret Eto'o foran mål. Kun oppofrende forsvarsspill av Gareth Barry og en blokkering av ypperste klasse hindret baklengsmål for hjemmelaget ved den anledningen.

Sju minutter senere var Howard betydelig mer konsentrert da Ramires løsnet skudd fra innenfor 16-meteren. Amerikaneren kastet seg til høyre i sitt mål og avverget med en flott parade.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BOMMER HER: Gareth Barry takler Samuel Eto'o akkurat i det kameruneren skal sette ballen i nettet. (Foto: TV 2)
BOMMER HER: Gareth Barry takler Samuel Eto'o akkurat i det kameruneren skal sette ballen i nettet. (Foto: TV 2)

Naismith scoret etter strålende Jelavic-heading
Da det så ut til at lagene skulle gå til pause på 0-0 slo plutselig hjemmelaget til. Et overlegg fra høyre så ut til å være for langt for Nikica Jelavic, men kroaten rakk ballen og klarte å heade den inn igjen foran mål.

Der ventet angrepsmakker Steven Naismith, som stanget inn 1-0 til hjemmelaget og en meget solid opptur inn i garderoben ved halvtid.

– Det er fantastisk gjort å få den inn igjen i boksen, og du kan ikke bomme på den, sa den tidligere Premier League-spilleren Trevor Morley i TV 2s studio i pausen.

Eto'o med ny sjanse i 2. omgangs åpningsminutter
Allerede etter tre minutter i 2. omgang hadde Chelsea kommet til tre muligheter til å utligne, og den største sjansen falt til livlige Eto'o. Eden Hazard skjøt fra distanse, Tim Howard ga retur og kameruneren skjøt fra kloss hold.

Dessverre for de for anledningen svartkledte traff han ikke godt nok, og ballen gikk godt til side for Howards mål.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ANGREPSSAMARBEID: Nikica Jelavic stanger tilbake til Steven Naismith, som scorer fra kloss hold. Deretter var det tid for feiring. (Foto: TV 2)
ANGREPSSAMARBEID: Nikica Jelavic stanger tilbake til Steven Naismith, som scorer fra kloss hold. Deretter var det tid for feiring. (Foto: TV 2)

Etter en snau time foretok José Mourinho to spillerbytter, da Frank Lampard og Oscar erstattet Juan Mata og André Schürrle i bortelagets offensive rekker. Like etter ropte Oscar på straffespark da han gikk ned i duell med to Everton-forsvarere, men Howard Webb vinket spillet videre uten å mukke.

– Det som er helt klart er at det er Oscar som treffer ballen, og da mener jeg det er en forseelse. Så er spørsmålet om det er utenfor eller innenfor. Jeg tror Webb tror det er Distin som spiller ballen, for sånn så det ut, men jeg mener det skulle vært frispark eller straffespark, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre i studio etter kampslutt.

Chelsea fortsatte å trykke på og hadde på et stadium nærmere 70 prosent av ballinnehavet i 2. omgang, men de store sjansene uteble. Ramires forsøkte seg med en tupp på nærmeste stolpe etter innlegg fra Branislav Ivanovic, men det forsøket endte i nettveggen for den brasilianske midtbanespilleren.

KNALLHARD: Evertons Phil Jagielka lot seg ikke vippe av pinnen av Chelsea. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
KNALLHARD: Evertons Phil Jagielka lot seg ikke vippe av pinnen av Chelsea. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Howard og Cech med gode redninger
Samme Ivanovic var nære etter et hjørnespark kvarteret før slutt, men Tim Howard fikk slått unna. Like etter var Eto'o nære igjen, da Ramires' innlegg fant ham på første stolpe. Kameruneren ble dog nok en gang hindret av Howard, som virkelig holdt Everton inne i kampen på dette stadiet av kampen.

Everton var dog ikke ueffne selv heller, og på motsatt side leverte Kevin Mirallas en suser da tolv minutter gjenstod. Kun en årvåken Petr Cech hindret baklengsmål nummer to for kvelden for gjestene ved den anledningen, og samme Cech måtte i aksjon da åtte minutter gjenstod for å hindre Ross Barkley-scoring. Stjerneskuddet driblet seg fri i boksen, men Cech var ute med en lang fot og fikk klarert før unggutten fikk avsluttet.

Everton var også svært nære minuttet før slutt, da Leighton Baines' frispark fant veien over Chelsea-muren og smalt i aluminiumet bak Petr Cech. Den avslutningen hadde nok ikke tsjekkeren tatt om den hadde gått innenfor.

Lagoppstillingene

Everton: Tim Howard- Seamus Coleman, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Leighton Baines - Leon Osman, Gareth Barry, Ross Barkley, Steven Naismith - Kevin Mirallas, Nikica Jelavic
Innbyttere: Joel Robles, John Heitinga, Bryan Oviedo, John Stones, James McCarthy, Gerard Deulofeu, Magaye Gueye

Chelsea: Petr Cech, Branislav Ivanovic, David Luiz, John Terry, Ashley Cole - Ramires, Jon Obi Mikel - André Schürrle, Juan Mata, Eden Hazard Samuel Eto'o
Innbyttere: Mark Schwarzer, Gary Cahill, Michael Essien, Frank Lampard, Oscar, Kevin De Bruyne, Fernando Torres

JUBLENDE DUO: Steven Naismith ekspederte Nikica Jelavics strålende heading i mål. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
JUBLENDE DUO: Steven Naismith ekspederte Nikica Jelavics strålende heading i mål. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Hva tenker du om Chelseas tap? Kan Everton ta Mesterliga-plass denne sesongen? Ta diskusjonen her!