SiktetSigrid2
SiktetSigrid2

Sigrid-tiltalte har fire teorier om drapet

Den 38 år gamle ålesunderen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, har fire teorier om hva som skjedde med 16-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Jens Christian Nørve og Asbjørn Olsen

I et politiavhør 19. mars i år ramset mannen opp fire mulige alternativer for hva som kan ha skjedd:

1. Noen andre har utsatt han for dette slik at det ser ut som at han har gjort det. Det er organisert av andre.

2. Siktede har gjort det fordi det har klikket totalt for han, fordi alle gikk imot han, noe siktede hevder at han kan bevise. Det kan ha vært medisinene han har fått i seg som har fått han til å tippe totalt. Medisiner han aldri skulle tatt.

3. Det kan ha vært ei ulykke.

4. Det har ikke sammenheng med noe som helst. Ingen relasjon.

Les også: Er overbevist om at vennen er skyldig

38-åringen må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne. I avhøret i mars blir han spurt om grunnen til at han sier det kan være han som har gjort det. Han svarer da at han vil holde alle muligheter åpne og vise at han ikke unngår å snakke negativt om seg selv.

Senere i det samme avhøret blir han konfrontert med politiets viktigste bevis mot han: Sigrids blod som er funnet i en campingvogn han disponerte. Campingvogna står plassert i en lagerbygning på Bryn i Oslo. Da kriminalteknikerne finkjemmet bygningen og vognen etter at mannen ble pågrepet i september i fjor fant de en rekke blodflekker som stammer fra Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Se TV-reportasje her:

Uklar i avhør

TV 2 vet at kriminalteknikerne fant langt over 80 små blodflekker i vogna. Minst 20 av disse flekkene blir betegnet som blodsprut. Dette mener politiet er forenlig med at hun ble utsatt for vold mens hun lå i sengen i campingvogna.

Da tiltalte i avhør fikk vite at det var blodsprut sa han:

«Det liker jeg dårlig å høre. Det kan tyde på at hun faktisk har vært her og blitt drept i campingvogna om det er blodsprut.»

Det er også funnet avsmittet blod flere plasser i vogna. Politiet avdekket også at blod hadde blitt vasket bort fra den ene veggen i campingvogna. I avhøret gjentar 38-åringen at han er uskyldig og at det er umulig å bevise at det er han som har drept jenta.

Mannen blir i avhøret også konfrontert med at de har funnet Sigrids blod på en reklameavis i en container på utsiden av lagerbygningen. Avisen ble funnet i en søppelpose med fingeravtrykk fra 38-åringen. Den nå drapstiltalte mannen svarte at det ikke betyr annet enn at han har kastet søppel uten at han har fulgt med på hva han har kastet.

I avhøret sier han videre at han forstår godt at politiet har siktet han i saken, men mener det er noen andre personer som har gjort det. Han har forklart at flere har hatt tilgang til lagerbygningen.

I flere uker i fjor høst finkjemmet politiets krimteknikere lagerbygningen og campingvognen. Konkusjonen er at det kun er spor etter tiltalte og 16-åringen. Flere ganger gjennom avhøret gjentar han at det «ikke finnes et snev av bevis for at han drepte Sigrid. Det finnes ingen reelle bevis for at det er jeg som har gjort det. Det finnes bare indikasjoner på det.»

Førstkommende mandag starter rettssaken mot den 38 år gamle mannen. Påtalemyndigheten mener mannen var psykotisk og vil at han skal dømmes til overføring til tvunget psykisk helsevern.

Les også: Sigrid-siktet: – Jeg kan umulig vite hva som har skjedd