ylvennnn (Foto: Privat/Scanpix)
ylvennnn (Foto: Privat/Scanpix)

LIK-Martin (24) tar 170 kilo i benken: – Det har funket greit på stranden

Det merkes godt når 102 kilo tunge Martin Laumann Ylven tar fart og planter motspillere opp etter vantet.

24-åringen har lenge vært kjent for å være en av de tøffeste på isen. Under oppholdet i Linköping lanserte klubben «Laumann-Bingo» der tilskuerne kunne spille på hvilke motspillere nordmannen kom til å takle i løpet av kampene.

Det siste året i Sverige var det 109 kilo Ylven-muskler Elitserien-spillerne fikk føle på. Nå veier Lørenskog-kjempen på 190 centimeter «bare» 102.

– Det er viktig for meg å være godt trent. Jeg har interesse for trening, og det blir litt som en livsstil, sier Ylven til tv2.no dagen før serieåpningen hjemme mot Tønsberg.

Kan bli for tung
Statistikk fra nettsiden eliteprospects.com viser at kun Spartas Shay Stephenson (109 kilo), Lillehammers Phillipe Paquet (104) og Linus Juell (103) fra Rosenborg veier mer enn Lørenskog-spilleren i Get-ligaen.

– Man kan bli for tung, det er en balansegang man må finne selv. I Sverige løftet jeg litt for mye tungt, men å ligge rundt 100 føler jeg er optimalt. Med tanke på at jeg er 190 centimeter høy er ikke 102 kilo all verden. Jeg er nok større enn gjennomsnittsspilleren i Norge, men for meg er det ikke noe problem, sier romerikingen.

Les også: Slik ser du GET-ligaen

Artikkelen fortsetter under bildet!

yl
yl

Ylven, som studerer for å bli personlig trener, har kjørt to økter om dagen i hele sommer. Én økt med medspillerne i Lørenskog og en runde i styrkerommet.

– Jeg trener for meg selv hver eneste dag bortsett fra kampdagene, forteller Ylven.

– Er du best trent i Get-ligaen?

– Jeg er hvert fall en av de best trente. Jeg er glad i å trene, og det virker som det kommer noe godt ut av det.

Tommy eller Martin?
Tidligere denne uken gikk en annen 102 kilo tung spiller, Stavanger-nykommer Tommy Kristiansen, ut i Rogalands Avis og meldte at han var den tøffeste spilleren i ligaen.

– Tommy er en tøff duellspiller, men langt fra den beste trente i ligaen. Når det kommer til den fysiske delen er han ikke akkurat skremmende for vår del, mener Ylven.

Under sommerens Ironman-konkurranse, der åtte øvelser gjennomføres for å kåre den best trente spilleren i Get-ligaen, løftet Ylven 190 kilo i knebøy, toppet chins-øvelsen med 31 repetisjoner og var suveren i benkpress da han presset opp 170 kilo. Matt Case kom nærmest med 142,5 kilo.

– Får du mye oppmerksomhet for musklene?

– Det har vel aldri kommet noe negativt ut av det hvert fall. Det har vel fungert greit på stranden, kan du si...

– Vi har registrert at enkelte andre spillere har oppnevnt seg selv som sterkest i ligaen. Jeg har om ikke annet notert meg at Ylven herjet på Ironman da han tok 190 kilo i knebøy og ble best i øvelsene benkpress og chins. Det er vanskelig å se at noen andre er i nærheten der man mildt sagt viser om man er sterk eller svak, sier administrerende direktør i LIK, Svein-Erik Edvartsen.

PS! LIK arrangerer kick off med 200 gjester etter lørdagens serieåpning mot Tønsberg i Lørenskog ishall.