Lewis Holtby, Tottenham (Foto: Andrew Matthews/Pa Photos)
Lewis Holtby, Tottenham (Foto: Andrew Matthews/Pa Photos)

– Du må ha en konkurransedyktig tropp for å vinne titler

Lewis Holtby sammenligner Tottenhams stjernegalleri med Bayern München.

Se Premier League lørdag fra klokken 13.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Tottenham er ett av lagene som har vært mest aktive på overgangsmarkedet denne sesongen, med hele sju signeringer av ypperste klasse inn portene og flere etablerte navn ut på White Hart Lane denne sommeren.

Paulinho, Nacer Chadli, Roberto Soldado, Étienne Capoue, Vlad Chiriches, Erik Lamela og Christian Eriksen har alle blitt Spurs-spillere i løpet av sommermånedene, mens spillere som Gareth Bale, William Gallas, David Bentley, Clint Dempsey, Tom Huddlestone og Scott Parker har forsvunnet.

Har du Tottenham-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

En av dem som har fått mange nye lagkamerater på kort tid er Lewis Holtby, som selv ble Tottenham-spiller da han ankom Nord-London-klubben fra Schalke 04 i januarvinduet. 22-åringen er ikke redd for konkurransen om en plass på laget.

PLAYMAKER: Lewis Holtby skal styre det tyske spillet under sommerens mesterskap. Neste år håper Tottenham-fansen på at han kan styre de liljehvite til Mesterligaen. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
PLAYMAKER: Lewis Holtby skal styre det tyske spillet under sommerens mesterskap. Neste år håper Tottenham-fansen på at han kan styre de liljehvite til Mesterligaen. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

– Hvis du vil vinne titler og sikte veldig høyt må du ha en konkurransedyktig tropp. Man må være tålmodig og akseptere den rollen man har. I en kamp starter man gjerne, mens man i en annen ikke gjør det. Dersom konkurransen blir større blir utviklingen bedre, og jeg mener det er et godt eksempel å se til Bayern München med alle de kvalitetsspillerne de har og hvordan de gjorde det forrige sesong.

– Hvis man er tålmodig og jobber hardt blir man en bedre spiller. Vi har også en veldig ung tropp, og alle ønsker å få det beste ut av troppen, sier Holtby.

Se intervjuet med Holtby i videovinduet øverst!

Les også: Se alle de bekreftede overgangene på Deadline Day

– Media fra hele verden er interessert i laget
Unggutten har spilt både sentralt på midten, på venstrekanten, høyrekanten og den offensive midtbanerollen siden han kom til Tottenham i januar.

– Jeg har spilt i 6er-rollen, 8er-rollen og 10er-rollen. «Name it and I can play it». Så lenge jeg er på banen kan jeg gjøre mitt beste for laget, så det er det jeg tenker på, ler tyskeren.

Lørdag står Norwich på motsatt banehalvdel i Premier League, og nettopp de grønngule var klubben Holtby fikk sin debut mot for et drøyt halvår siden, da han ble kastet til kanarifuglene på Carrow Road bare to dager etter at han hadde signert for Spurs.

Lewis Holtby, Tottenham (Foto: Andrew Matthews/Pa Photos)
Lewis Holtby, Tottenham (Foto: Andrew Matthews/Pa Photos)

– Det var en veldig spesiell kamp for meg, min første Premier League-kamp, og vi fikk et godt resultat etter å ha ligget under. Det var en lykkelig følelse, og jeg håper å få spille igjen nå på lørdag og score mitt første Premier League-mål, sier han.

– Det er spennende tider rundt Tottenham for tiden. Media fra hele verden er interessert i laget, og jeg kom hit fordi jeg visste at klubben kom til å utvikle seg og sikte høyt

I debuten i januar fikk han tilrop fra Norwich-fansen og ble kalt for dverg da han varmet opp, noe han tok med et smil.

– Da publikum sa det tenkte jeg at «nå er jeg i Premier League, vis dem hva du kan gjøre». Da jeg kom innpå tror jeg at jeg viste hvorfor Tottenham har kjøpt meg, smiler han.

Les også: TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Tottenham

Skadet i sommer - manglende forsesong
Sommeren ble ikke som Holtby hadde forventet, da han ble skadet under U21-EM og måtte tilbringe ni uker utenfor fotballen med kneskade.

– Det å være på sidelinjen mens de andre trente var hardt for meg mentalt. Jeg elsker å være på banen og spille hver dag, så det var veldig frustrerende. Men nå er jeg tilbake og i form, sier han.

Holtby har scoret tre mål på tre opptredener for A-og U-laget denne høsten, inkludert en strålende scoring mot Dinamo Tblisi i Europaligaen på White Hart Lane. Da feiret han som en vaskeekte Spurs-legende ved å kaste seg og skli langs brystkassen over det sagnomsuste White Hart Lane-gresset.

Jürgen Klinsmann spilte for Tottenham og var en legende her, så jeg ville hylle ham etter mitt første Tottenham-mål.

– Jürgen Klinsmann spilte for Tottenham og var en legende her, spesielt for tyskere og for meg. Han har alltid vært en rollemodell og en briljant idrettsmann, så jeg ville hylle ham etter mitt første Tottenham-mål. Jeg husket det, og jeg synes det var litt morsomt, sier 22-åringen.

Holtby er halvt engelsk, men oppvokst i Tyskland, og har hatt et tett forhold til engelsk fotball helt siden barndommen.

– Vi så fotball på TV hjemme hver helg, visste alt om det og kjøpte blader og den slags. Det har alltid vært en fantastisk liga å se på. Jeg satt i sofaen med min bror og far og så på, og å spille her er en drøm som har gått i oppfyllelse. I tillegg er jeg glad for å snakke engelsk igjen, sier han.

HYLLET KLINSMANN: Lewis Holtby feirer sitt første Tottenham-mål på vaskeekte tysk Klinsmann-vis. (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)
HYLLET KLINSMANN: Lewis Holtby feirer sitt første Tottenham-mål på vaskeekte tysk Klinsmann-vis. (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)

Se intervjuet med Holtby i videovinduet øverst, der han også forteller om det å spille mot farens favorittlag Everton og ryktene om en overgang bort fra White Hart Lane i sommer!