solbakken (Foto: Scanpix)
solbakken (Foto: Scanpix)

Solbakken var interessert i dansk landslagstrenerjobb

FCK-treneren ba rådgiver Bjarne Goldbæk gi beskjed til det danske fotballforbundet om at han kunne være interessert i å ta over etter Morten Olsen.

Generalsekretær i det danske fotballforbundet (DBU), Jim Stjerne Hansen, uttalte i helgen at Solbakken var en av dem man vurderte som mulig ny landslagssjef.

To dager senere ble presset på Morten Olsen noe mindre da 1-0-seieren i Armenia betyr at danskene fortsatt kan klare det Norge ikke ser ut til å gjøre, nemlig sikre seg en plass i Brasil-VM, men trenerveteranen gir seg uansett sommeren 2014.

Nå bekrefter Solbakken at han i sommer gjorde det klart at han kunne vært interessert i jobben som dansk landslagssjef.

– Jeg ba Bjarne (Goldbæk, rådgiver) gi beskjed om at jeg kunne være interessert. Det vet jeg også at han gjorde, men på det tidspunktet var ikke prosessen i gang, sier Solbakken til danske Tipsbladet.

– Min agent visste jeg var en kandidat. Derfor lot han de (DBU) forstå at det kunne være gjensidig. Dette har også Jim Stjerne Hansen bekreftet. De har hele tiden sagt de vil ha en dansk landslagssjef, men hvis ikke..., skriver Solbakken i en sms til tv2.no.

– Kan det fortsatt være aktuelt om det lar seg løse med FCK?

– Det er uaktuelt for denne gang, svarer den tidligere midtbanespilleren.

Kunne trent HamKam
Det er kun tre uker siden 45-åringen returnerte til FC København etter å ha fått sparken i Köln og Wolverhampton siden forrige opphold i Danmark. Før Solbakken returnerte til den danske hovedstaden var han klar på at den neste jobben virkelig skulle føles rett, og han sa nei til flere trenertilbud.

– Det var landslagstrenerjobbene i Danmark, Norge og Sverige, den internasjonale scene med FCK eller en norsk klubb som HamKam eller Lillestrøm av ren kjærlighet, sier Solbakken om det som kunne lokket ham tilbake på benken.

Les også: Solbakken aktuell som dansk landslagssjef

Både Norge og Danmark skal erstatte ny landslagssjef senest til sommeren, men Solbakkens kandidatur i NFF-lokalene er svekket etter at han forsvant til Köln etter først å ha sagt ja til å ta over for Drillo. Samtidig er han nå bundet til FCK de tre neste årene.

Solbakken eller Solskjær?
Tipsbladet skriver at den tidligere landslagsspilleren likevel fikk beskjed fra NFF om at han var en het kandidat som Drillos etterfølger mens han forhandlet med FCK. Fra DBU hørte han ingenting.

– Jeg visste jeg var meget aktuell for Norge, men det var noen der som fortsatt var sure for at jeg dro til Köln. Jeg tror likevel jeg hadde hatt en rimelig stor sjanse. Jobben hadde gått til enten meg eller Ole Gunnar Solskjær, hvis han hadde vært interessert. Den prosessen er jo fortsatt i gang, sier Solbakken.

– Hvis DBU hadde kontaktet meg på det tidspunktet og sagt at jeg var deres førstevalg, at de hadde vært gjennom en prosess og tilbudt meg jobben, måtte jeg tenkt meg nøye om. Men den prosessen kom aldri i gang og jeg tror også Jim Stjerne Hansen snakker sant når han sier de helst vil ha en danske. Og hvis man ikke kunne finne en danske, kanskje det kunne blitt meg. Jeg visste det kunne bli et tema med nok et svakt resultat for Danmark, men jeg kunne ikke utsette FCK-avgjørelsen. Jeg takket ja, og det er jeg glad for.