Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Cathrine Eide

Førsteamanuensis Alf Gunvald Nilsen, ved sosiologisk institutt ved Universitetet i Bergen, skrev tirsdag en kronikk i The Guardian, som koblet Frp til terroristen Anders Behring Breivik i forbindelse med stortingsvalget.

Som en reaksjon på leserinnlegget har instituttet mottatt trusler. Det er blitt satt inn ekstra sikkerhetstiltak, og instituttet stengte tidlig torsdag.

– Vi ble informert om at det var en trussel og vi fulgte beredskapsplanen vår. Vi har tatt kontakt med politiet og har avlyst en forelesning på fredag. Det gjør vi fordi forelesningene på universitetet er åpne og når det kommer en trussel så er det naturlig å tenke på både våre ansatte og studentene, sier dekan Knut Helland til TV 2.

Har ikke opplevd lignende

Hellan bekrefter at truslene er rettet mot førsteamanuensis Alf Gunvald Nilsen, men vil ikke si hvordan type trusler som har kommet.

– Vi låser dørene på instituttet og vier situasjonen den oppmerksomhet som er naturlig i forhold til det vi mener at vi står ovenfor.

Har har heller ingen kommentar til hvem trusselen kom fra, eller om den kom fra inn- eller utland.

– Det hender at universitetsansatte blir truet, men jeg har ikke opplevd at vi har gjort sånn tiltak i forbindelse med trusler, sier Helland.

TV2.no følger saken.

SKAPTE REAKSJONER: Slik starter kronikken som Alf Gunvald Nilsen fra Universitetet i Bergen skrev i The Guardian.

Tips oss!

Har du informasjon om denne saken? Ikke nøl med å tipse oss!

Send oss en e-post på tips@tv2.no eller RING/MMS/SMS til 02255

Les også: Utenlandske medier stempler Frp som høyreekstremt parti