De norske snowboarderne leverte gode resultater under sesongens første konkurrane i World Snow Board Tour i New Zealand. Ståle Sandbech gikk til topps i herrenes slopestyle-konkurranse, mens Silje Norendal endte på tredjeplass i den samme kokurransen hos kvinnene.

– Når vi kom oppp i dag til mye vind og hoppkanter av ren is, må jeg innrømme at jeg ble ganske redd og sleit hele treningen. Så jeg gjorde bare så godt jeg kunne og var fornøyd med at jeg landet et run, sier Norendal til tacky.no.

På sin egen instagram-konto skriver Norendal: «Etter en utfordrende dag er jeg virkelig glad for å ende på tredjeplass i BurtonHighFives»

Sandbech fikk ca. 60.000 kroner i premiepenger for seieren. Slopestyle står for første gang på OL-programmet under vinterlekene i Sotsji.

– Det er deilig å kunne starte sesongen med en førsteplass. Jeg hadde planlagt å lande dette runnet i konkurransen, men vurderte å gjøre noe mer safe på grunn av de dårlige værforholdene, men så holdt jeg meg til den opprinnelige planen og det fungerte jo bra, sa Sandbech.

Under de tøffe forholdene i Cadrona gikk det ikke like bra for alle de norske kjørerne. Fjorårsvinner Mikkel Bang pådro seg et brudd i underarman da han forsøkte seg på et triks. Torstein Horgmo trakk seg fra konkurransen på grunn av smerter i ankelen.