oilers (Foto: TV 2)
oilers (Foto: TV 2)

Oilers-back brakk leggbeinet - spilte videre

– Jeg skjønte ikke med en gang om det var brudd eller bare et solid treff, sier Nick Schaus.

Oslo/Stavanger (TV 2 Sporten): Amerikaneren er tiltenkt en meget sentral rolle i Stavanger Oilers-laget denne sesongen, men rakk knapt å vise seg frem på norsk is før han pådro seg brudd i leggbeinet.

I en treningskamp mot Rögle før helgen gikk Nick Schaus inn for å blokkere et skudd fra forrige sesongs Oilers-spiller Tim Kunes, og fikk pucken rett i leggen.

Den tidligere AHL-backen fikk vondt, men forsøkte å spille videre. Etter nok et bytt måtte 27-åringen gi opp og skled i boksen for å få behandling.

– Jeg skjønte ikke med en gang om det var brudd eller bare et solid treff, forteller Nick Schaus til tv2.no.

– Det gjorde ganske vondt, men jeg ville fortsette. Jeg traff en motspiller ganske bra i neste bytt og kjente at noe var galt. Da jeg gikk av isen og dro ned strømpen var det blod overalt. Det er ikke det peneste jeg har sett, fortsetter amerikaneren.

Les også: Slik ser du Get-ligaen

Da TV 2 Sporten besøkte Oilers-treningen onsdag satt Schaus i sivil i garderoben med brudd i leggbeinet. Trolig vil det ta fem-seks uker før han er tilbake på isen for forrige sesongs NM-vinner.

– Jeg kan gå på beinet, men merker at det er noe som flytter på seg inne i foten. Det blir likevel bedre for hver dag, sier 27-åringen.

Stavanger Oilers serieåpner borte mot Frisk Asker søndag. Alle fem kampene denne helgen kan du se på tv2sumo.no.