REDDET: Det var i disse bygningene i Deiningen i Tyskland at 40 barn skal ha levd med vold og mishandling i den kristne sekten «The Twelve Tribes». Forrige uke ble de reddet av politiet.  (Foto: Afp / NTB Scanpix)
REDDET: Det var i disse bygningene i Deiningen i Tyskland at 40 barn skal ha levd med vold og mishandling i den kristne sekten «The Twelve Tribes». Forrige uke ble de reddet av politiet. (Foto: Afp / NTB Scanpix)

Tysk sekt drev barnemishandling i kjelleren

En tysk journalist avslørte gruefulle handlinger i den kristne sekten «The Twelve Tribes» med skjult kamera og mikrofon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kaja Kirkerud

Dokumentarfilmskaper Wolfram Kuhnigk infiltrerte den kristen sekten i Bayern i Tyskland over en lengre periode. Han fikk etter hvert kjennskap til grusomheter som han har dokumentert med både lyd og bilder. Avsløringene reddet 40 barn fra et liv med daglig mishandling.

For å få innpass skal han ha oppsøkt sekten og beskrevet seg selv som en tapt sjel.

Slått 83 ganger

– Å se den systematiske volden fikk meg til å ville gråte. Det er ikke til å unngå at jeg tenkte på mine egne barn, sier Kuhnigk. Det skriver The Independent.

Journalisten skal ha filmet hele 50 episoder hvor barna ble slått i kjelleren.

En av hendelsene som er filmet viser seks voksne som i løpet av få timer skal ha slått løs på seks barn. Til sammen ble barna slått hele 83 ganger. Dokumentaren viser også at barna blir tvunget opp klokken fem om morgenen for å delta i bønn. Et tidligere medlem bekrefter voldsbruken.

– Det er vanlig å bli slått hver dag.

Sekten er en gren av den større organisasjonen «The Twelve Tribes», som ble grunnlagt i USA for 40 år siden. Sekten har omkring 3000 medlemmer.

Det er både det Gamle og Nye testamentet som er sektens grunnlag. De er åpne om at det å slå barna er en måte å drive ut djevelen på. På deres egen hjemmeside forsvarer de volden.

– Vi vet at noen mennesker anser dette aspektet av vårt liv som kontroversielt, men vi har erfaring med at disiplin forhindrer barn fra å bli ondsinnet og respektløs overfor autoriteter, skriver de.

40 barn reddet

Fram til avsløringene fra Wolfram Kuhnigk har verken politi eller barnevern funnet bevis på handlingene. Flere aksjoner mot sektens hovedkvarter har ikke ført til noen reaksjoner. Etter at videobevisene ble overlevert politiet aksjonerte de nok en gang mot sekten.

Hele 40 barn ble reddet og plassert i fosterhjem. De har sannsynligvis levd mesteparten av livet med vold og mishandling.

Sven (19) rømte fra sekten da han var 14 år gammel og forteller i dokumentaren om grusomme opplevelser. Sammen med én av sektens «lærere» skal han ha blitt slått i dagevis fordi han tisset i sengen.

– De sa jeg hadde mistet kontroll over meg selv. Jeg ble fortalt at jeg kom til å dø hvis jeg prøvde å rømme, forteller han i dokumentaren.

– Jeg var et barn uten barndom.

Dokumentaren har vakt sterke reaksjoner.

– Det er forferdelig. De snakker om fred, men så slår de barna sine, sier Alfred Kanth, talsmann for barnevernet i Bayern.

Den kristne sekten mener på sin side at de er offer for systematisk forfølgelse av myndighetene. I 1984 ble det gjennomført en lignende aksjon i Vermont i USA, hvor 112 barn ble reddet. Det ble likevel ikke noen strafferettslig reaksjoner, og barna ble sluppet fri.

Politiet i Bayern sier de vil fortsette etterforskningen av sekten.