Daniel Braaten (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Daniel Braaten (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Daniel Braaten innrømmer: – Barcelona? Mot Sveits var vi San Marino eller noe sånt

Daniel Braaten ler av at Sveits-trener Ottmar Hitzfeld sammenlignet Norge med Barcelona.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Det var dagen før oppgjøret mellom Norge og Sveits-trener Ottmar Hitzfeld noe overraskende sammenlignet Norges spillestil med måten den spanske storklubben Barcelona spilte på.

– De slår fortsatt mange langpasninger, de er gode på dødball og godt organisert defensivt. Men nå har de også begynt å spille korte pasninger med gode kombinasjoner - nesten som Barcelona. Norge kan slå en hvilken som helst motstander på en hvilken som helst dag, sa Hitzfeld på pressekonferansen på Radisson Blu Nydalen mandag morgen.

LES OGSÅ: Drillo om Barcelona-sammenligningen: – Vi har hentet inspirasjon fra dem

Landslagssjef Egil Drillo Olsen røpet overfor TV 2 Sporten at Norges spillestil er inspirert av Barcelona, spesielt med tanke på presset i forsvarsleddet.

– Defensivt er det mange som kan lære av Barcelonas og den gode jobbingen med en førsteforsvarer, som vi har hatt fokus på i lang tid. Blant annet på den delen av spillet har vi hentet inspirasjon fra Barcelona, kontret Drillo.

– Mot Sveits så var vi San Marino eller noe sånt

– Var San Marino eller noe sånt
Men etter at Norge tapte 0-2 mot Sveits på Ullevaal var Daniel Braaten ikke i tvil om hvem som minnet mest om den spanske storklubbens spillestil.

– Det sier seg vel selv hvem som minnet mest om Barcelona, svarer Braaten og sikter selvsagt til Sveits.

Før han bestemt slår fast:

– Mot Sveits så var vi San Marino eller noe sånt, konstaterer han og smiler lurt.

I likhet med sine lagkamerater fikk Braaten utrettet svært lite offensivt mot et velspillende sveitsisk mannskap.

LES OGSÅ: Rekdal: – Ingen vits å begynne å tro på julenissen

Braaten
Braaten

– Hadde ikke vunnet med Messi på banen
– Vi fikk noen tidligere skader og var sånn sett uheldige. Men mot Sveits hadde vi ikke vunnet om vi hadde Lionel Messi på topp en gang, sukker Braaten.

– Vi fikk noen tidligere skader og var sånn sett uheldige. Men mot Sveits hadde vi ikke vunnet om vi hadde Lionel Messi på topp en gang

– Hva gikk galt for Norges del?

– Vi ble spist opp på midtbanen og ga dem for mye rom. Sveits-spillerne fikk kose seg og hoppe frem og tilbake på midtbanen, mens vi bare ble løpende rundt. Og dødballplanen vår gikk jo rett til h*****, sier FC København-spilleren.

Tarik Elyounoussi er enig med Braaten i at det var lite som minnet om Barcelonas måte å spille fotball på for Norges del under oppgjøret mot Sveits.

– Vi slipper inn dødballmål i førsteomgang slik at vi må fremover såpass tidlig, og det er ikke gunstig for Norge når vi møter gode lag. Vi liker best å ligge bakover på banen og kontre, og ikke angripe så tidlig, mener han.

– Hva synes du om Hitzfelds Barcelona-sammenligning før kampen?

– Nei, det han sier der er bare tull og for å slippe å ha fokus på eget lag. Jeg tror alle skjønner at Norge ikke spiller som Barcelona, slår Bundeslig-proffen bestemt fast.

LES OGSÅ: Norge sjanseløse mot Sveits

Tarik Elyounoussi  etter privatlandskampen i fotball mellom Norge og Ukraina på Estadio Olimpico i Sevilla i Spania februar 2013. Norge tapte 0-2. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Tarik Elyounoussi etter privatlandskampen i fotball mellom Norge og Ukraina på Estadio Olimpico i Sevilla i Spania februar 2013. Norge tapte 0-2. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Sveits-stjerne: – Norge var overraskende defensive
Sveits-stjernen Valon Behrami, som til daglig spiller på midtbanen til Napoli Serie A, sier til TV 2 Sporten at han er overrasket over måten Norge spilte på i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp.

– Jeg er overrasket over at Norge ikke prøvde seg mer fremover på banen. Dette var Norges siste sjanse til å kunne kvalifisere seg til VM. Jeg forventet mye mer av dem offensivt, men de gjorde det lett for oss og vi kunne spille vårt eget spill, sier Serie A-stjernen.

– Men jeg tror Norge har mer kvaliteter i laget enn de fikk vist mot oss tirsdag. Norge var mye farligere mot oss i kampen i Sveits. Her, på hjemmebane, lå de bare kompakt defensivt og turte ingenting offensivt, oppsummerer han.