Studio etter Sveits
Studio etter Sveits

Rekdal: – Ingen vits å begynne å tro på julenissen

Ekspertene er ikke nådige etter Norges tap for Sveits.

VM-skipet til Brasil ser ut til å ha forlatt kaien uten det norske landslaget. Tirsdagens 0-2-tap for Sveits på Ullevaal gjør at gruppeseier ikke er oppnåelig. Også kampen om å bli av de åtte toerne som får spille play off henger i en syltynn tråd.

– Sjansen for å vinne gruppen er «gone». Sjansen for å bli blant de åtte toerne er så og si borte den også. Det er bare til å kjøre inn mye ungt, og begynne å tenke neste år og neste kvalik. Det er ingen vits å begynne å tro på julenissen, at den 0,0001 promilles sjansen skal slå inn i de to siste rundene, sa Kjetil Rekdal i TV 2s studiosending etter kampen.

Se video øverst på siden!

Målene kom på to dødballer der markeringen ikke var god nok, men Vålerenga-trener Rekdal mener mye mer var galt.

– Å fokusere for mye på at vi tapte denne kampen på at de scoret to mål på døball, blir altfor, altfor billig. Det er mye her som vi er totalt underlegne på. Fullt fortjent tap,

Også TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt var kritisk til Norges innsats i »skjebnekampen».

– Jeg har ikke lyst til å sitte her og vri dolken rundt. De første 20 minuttene er noe av det verste jeg har sett. Jeg synes så synd på de som springer rundt utpå der. Jeg tror det var en passiv tilnærming. Det burde vært en tøffere «rett i strupen»-tilnærming. Så kan en vurdere, men Sveits er et mye bedre fotball-lag enn Norge. Det så vi i dag, sier Thorstvedt.

Se høydepunkter fra kampen under:

753980