Drillos
Drillos

Drillo gjør to endringer - Nordtveit og Pedersen inn på laget

Håvard Nordtveit og Marcus Pedersen kommer inn for Ardian Gashi og Moa i kampen mot Sveits.

Se og følg Norge-Sveits i vårt livesenter fra kl. 18 (kampstart kl. 19)

HOTELL BRISTOL/BERGEN (TV 2.no): Egil Olsen holdt kortene tett til brystet da han snakket med TV 2 Sporten tirsdag formiddag før den svært viktige hjemmekampen mot Sveits.

Les: Slik følger du landskampen på tv2.no

Drillo kunne likevel røpe at det ikke er de samme elleve spillerne som startet i 2-0-seieren over Kypros fredag som får sjansen i kveld. Etter det TV 2 Sporten forstår kommer Håvard Nordtveit inn som anker på midten mens Ardian Gashi skyves ut på benken.

På topp slet Moa med å komme til sjanser mot Kypros, og Stuttgart-spissen erstattes nå av skadefrie og formsterke Marcus Pedersen.

– Det går litt på typer og hva vi møter. Vi møter en annen type motstander enn Kypros. Før Kypros-kampen var vi også i tvil, for det er såpass jevnt mellom mange spillere. Noen sier det er så jevnt at vi kunne byttet ut alle, for da hadde vi fått friske spillere inn. Men så enkelt er det ikke, sier Drillo.

Norges lag ser da slik ut: Rune A. Jarstein - Espen Ruud, Johan Lædre Bjørdal, Brede Hangeland, Tom Høgli - Daniel Braaten, Magnus Wolff Eikrem, Håvard Nordtveit, Stefan Johansen, Tarik Elyounoussi - Marcus Pedersen.

Sveits: Diego Benaglio - Stephan Lichtsteiner, Steve von Bergen, Fabian Schär, Ricardo Rodriguez - Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Gökhan Inler, Valon Behrami, Valentin Stocker - Haris Seferovic

Les: Derfor må Norge slå Sveits for å komme til playoff

Overrasket over Sveits-kollaps
2-0-seieren mot Kypros var nødvendig for å henge med i toppen av gruppen. Tarik Elyounoussi og Joshua King sto for målene samtidig som Norge for første gang i kvalifiseringen holdt nullen.

Drillo mener det er fullt mulig å slå Sveits. Islands comeback gjør landslagssjefen sterkere i troen.

– Det var veldig spesielt å se. Etter 4-3 klappet de sammen på et kvarters tid. Det betyr at de er mulig å komme på talefot med, og de er mulig å slå. De har mange gode spillere, men de har også mange svakheter, sier Drillo.

Les: Drillo stempler Sveits-stjernene som humørsyke

En eventuell playoff har ikke Drillo ofret mange tanker, men han konstaterer at nivået på de forskjellige toerlagene varierer.

– Alle toerne er mulig å slå, men det er forskjell på for eksempel Frankrike og Bulgaria. Nå er jeg ikke sikker på hvordan de gjør med seedingen, sier han.

Island, Albania eller Slovenia kan passere Norge i løpet av kvelden. I tillegg er Norge per dags dato den dårligste toeren på den såkalte toertabellen. Åtte av ni toere vil kvalifisere seg til playoff.

PS! Ifølge FIFA vil de fire toerlagene med høyest FIFA-ranking bli seedet i playoff. Det er rankingen 17. oktober 2013 som vil bli lagt til grunn. Akkurat nå er Kroatia, Hellas/Bosnia, Russland og Frankrike foran Norge.

Se hele FIFA-rankingen her