INSPIRERT: Drillo innrømmer at Norges spillestil er delvis inspirert av Barcelona.
INSPIRERT: Drillo innrømmer at Norges spillestil er delvis inspirert av Barcelona.

Drillo om Barcelona-sammenligningen: – Vi har hentet inspirasjon fra dem

Egil Drillo Olsen er ikke helt uenig når Sveits-trener Ottmar Hitzfeld sammenligner Norge og Barcelona

Ullevaal/Nydalen (TV 2 Sporten): Det var under mandagens pressekonferanse Sveits sin meritterte trener Ottmar Hitzfeld hevdet at det var likheter mellom Norges og Barcelonas spillestil.

Den tidligere Bayern München-treneren mente først og fremst Norges press i forsvarsleddet og midtbaneleddet, samt kortpasningene var likt Barcelonas måte å spille fotball på.

– De slår fortsatt mange langpasninger, de er gode på dødball og godt organisert defensivt. Men nå har de også begynt å spille korte pasninger med gode kombinasjoner - nesten som Barcelona. Norge kan slå en hvilken som helst motstander på en hvilken som helst dag, sa Hitzfeld på pressekonferansen på Radisson Blu Nydalen mandag morgen.

LES OGSÅ: TV 2s eksperter om VM-mulighetene: – Svartmalingen har vært for drastisk

Overfor TV 2 Sporten innrømmer Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen at landslaget har blitt inspirert av Barcelonas spillestil.

– Defensivt er det mange som kan lære av Barcelonas og den gode jobbingen med en førsteforsvarer, som vi har hatt fokus på i lang tid. Blant annet på den delen av spillet har vi hentet inspirasjon fra Barcelona, forteller Drillo.

– Defensivt er det mange som kan lære av Barcelonas spill og den gode jobbingen med en «f», som vi har hatt fokus på i lang tid. Blant annet på den delen av spillet har vi hentet inspirasjon fra Barcelona

– Minner mer om Dortmund og Atletico Madrid
Landslagssjefen er imidlertid ikke enig med Hitzfeld i at Norges kortpasningsspill minner om den kjente Barca-stilen.

– Den «klikk-klakk-fotballen» som Barcelona spiller deler ikke vi. Barcelona er helt i Europatoppen når det gjelder pasninger per kamp. Der er vi helt klart forskjellige. Vi ligner nok mer på klubber som Borussia Dortmund og Atletico Madrid når det gjelder akkurat den delen av spillet, sier Drillo om Norges pasningsspill.

Marcus Pedersen, som nå er skadefri etter å ha gått glipp av Kypros-kampen, skjønner at Norge blir sammenlignet med den spanske storklubben fra Camp Nou.

– Vi spiller vel ikke helt som Barcelona, men vi er en gjeng gode fotballspillere. Det er masse gode ferdigheter i oss, og nå handler det bare om å få dette ut i kampene, sier Pedersen til TV 2 Sporten.

– Hvorfor tror du Hitzfeld drar frem akkurat Barcelona?

– Det er jo en del gode tekniske spillere på Norge. Det bor mye fotball i oss når vi får vist oss frem. Vi har gode fotballspillere, det er sikkert det han mener, svarer Barnsley-spissen.

LES OGSÅ: Tre «cupfinaler» igjen for Norge: – Blir du ikke tent av kamper som dette, kan du like gjerne legge opp

Ottmar Hitzfeld (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)
Ottmar Hitzfeld (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)

– Han prøver nok med litt mind games for å legge press over på oss. Jeg tror ikke vi kan sammenligne oss med Barcelona.

Hangeland ikke helt enig
Kaptein Brede Hangeland deler ikke akkurat Hitzfeld sin oppfatning av Norges spillestil.

– Vel. Vi har vel de likheter at vi spiller med 11 mann og prøve å være litt gjennombruddshissige når vi vinner ballen. Men den sammenligningen med Barcelona er vel ikke den mest relevante jeg har hørt, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

– Sier Hitzfeld dette for å legge ekstra press på Norge?

– Hvorfor han sier dette om Barcelona har jeg absolutt ingen formening om. Det er helt umulig for meg å svare på, slår Hangeland fast.

Magnus Wolff Eikrem tror Hitzfeld rett og slett driver med «mind games» før tirsdagens oppgjør.

– Han prøver nok med litt mind games for å legge press over på oss. Jeg tror ikke vi kan sammenligne oss med Barcelona. Etter at Sveits spille 4-4 mot Island så gjør han sikkert dette for å legge mest mulig press på oss før kampen på tirsdag, fastslår han.

LES OGSÅ: By Rise vil tilbake som hovedtrener

hangeland222 (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
hangeland222 (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

DEBATT:
Er du enig i at Norge spiller som Barcelona? Ta debatten i kommentarfeltet under!