ottmar (Foto: Scanpix)
ottmar (Foto: Scanpix)

Drillo om Hitzfeld-utspillet: – Helt uforståelig

Landslagssjefen forstår ikke hvorfor veterankollega Ottmar Hitzfeld vil advare dommeren mot norske spilleres oppførsel i feltet på dødballer.

Se Norge-Sveits på TV 2 og tv2sumo.no tirsdag kl. 19.00

Ullevaal stadion/Oslo (TV 2 Sporten): – Det er helt uforståelig for meg, for der er vi ikke, sier Egil Olsen til TV 2 Sporten.

Det var på pressekonferansen i Nydalen mandag formiddag Sveits-sjef Ottmar Hitzfeld fortalte at han har planer om å be dommer Howard Webb følge nøye med på hvordan de norske spillerne oppfører seg inne i 16-meteren.

Veterantreneren var rasende etter 1-1-kampen i Bern i fjor høst og mener nordmennene fikk gjøre som de ville med keeper Diego Benaglio på dødballene. Det vil han ikke ha noe av i den meget viktige kampen på Ullevaal tirsdag kveld.

– Jeg fikk spørsmål om dette fra sveitsiske journalister i går også, men jeg skjønner det ikke riktig. Det gikk på spekulasjoner om vi gikk inn for å tråkke keeperen på tærne på dødball, men det har vi aldri jobbet med overhodet. For meg er dette uforståelig, sier Drillo, som heller ikke tror Hitzfeld vil lykkes i et eventuelt forsøk på å påvirke dommeren med sin bekymring.

Les også: Derfor må Norge slå Sveits for å komme til playoff

Mener Hitzfeld mistet hodet
– Det får bli en sak mellom han og dommeren, men jeg tror ikke dommere er så hissige på å høre på råd fra trenere. Det har hvert fall aldri jeg opplevd.

Drillo har studert 1-1-kampen i Bern nøye, og kan heller ikke forstår hvorfor Hitzfeld var rasende på sidelinjen og blant annet viste fingeren til dommeren.

– Der mistet han hodet litt. Jeg kan være enig i én situasjon hvor de burde hatt frispark, men de klaget og protesterte på en hel haug.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ott
ott

Foran norsk og sveitsisk presse på Ullevaal stadion fortalte landslagssjefen at han mener puljelederen har spillere som både kan være «jævlig gode og jævlig dårlige».

– De er redde for dødballene våre, og det skal de fortsatt være. Der er vi bedre enn Sveits, sier Drillo.

Fant svakheter
Analysen av fredagens 4-4-kamp mot Island har vist 71-åringen at sveitserne er rufsete organisert bakover når de blir satt under hardt press. Når det gjelder hvilke elleve som får sjansen fra start med norsk flagg på brystet tirsdag, sier Drillo at han nå er sikker på kun fem-seks navn.

– Det har jeg ikke noe tro på. Det er nok maks tre plasser han eventuelt er usikker på. Det er om Pedersen, King og Nordtveit skal inn på laget. Jeg tror dette er litt tåkelegging i forhold til pressen, sier TV 2s fotballekspert Mini.