NEDE FOR TELLING: Kyle Walker fikk seg en smell da bilder av ham hvor han bruker lystgass som rusmiddel dukket opp i engelske medier. (Foto: Jonathan Brady/Pa Photos)
NEDE FOR TELLING: Kyle Walker fikk seg en smell da bilder av ham hvor han bruker lystgass som rusmiddel dukket opp i engelske medier. (Foto: Jonathan Brady/Pa Photos)

Tottenham-spiller beklager flørt med lystgass

Kyle Walker ble avbildet da han brukte lystgass som rusmiddel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dinitrogenoksid, eller lystgass, har i en årrekke vært benyttet som rusmiddel.

I England er det ulovlig å selge, men ikke å bruke gassen.

Tottenham-backen Kyle Walker ble i helgen avbildet i de fleste engelske tabloider mens han inhalerer gassen under en fest i Sheffield i sommer.

I England går gassen under navnet «hippy crack» når den brukes som rusmiddel.

Effekten sammenlignes med crack kokain og heroin. Og selv om stoffet ikke er forbudt, så er det stor fare forbundet ved bruk.

Den kan fortrenge oksygenet i luften, og dermed føre til kvelning. Den kan også gi slag og skader på nervesystemet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LYSTGASS: Kyle Walker inhalerte lystgass fra en ballong på fest i sommer.

Walker, som er i Ukraina med det engelske landslaget, beklager nå rusflørten sin.

– Jeg er nå blitt gjort oppmerksom på helsefarene ved bruk av dette og innser at jeg viste dårlig dømmekraft da jeg gjorde det jeg gjorde. Jeg håper ikke dette vil påvirke eller oppmuntre andre til å sette sin egen helse i fare, sier han til Daily Mirror.

Det engelske fotballforbundet (FA) sendte også ut en pressemelding søndag.

– Spillere som representerer England er ambassadører for landet sitt og rollemodeller for yngre spillere. Det er derfor forventet at de til enhver tid opptrer og viser oppførsel av høyeste standard. Også når de ikke er ute og representerer landet, skriver de.

FA sier også at Walker ikke har gjort noe som påvirker hans posisjon i det engelske landslaget, og det er forventet at han starter kampen mot Ukraina tirsdag, skriver Daily Mail.