Joshua King
Joshua King

– Jeg var en pøbel som mobbet folk

Men Joshua King har lært av feilene og sagt unnskyld.

Oslo (TV 2 Sporten): I drabantbyen Romsås like utenfor Oslo er Joshua King den store helten. Da TV 2 Sporten besøkte kunstgressbanen mellom alle blokkene var 21-åringen det store samtaleemnet blant ungene.

– Han er et forbilde for oss, for han «greide» det. Vi vil leve opp til det, sier en av gutta på løkka.

De forteller at King hvert år kommer på besøk og spiller fotball med dem.

– Han er morsom og åpen, og snakker mye med oss, sier ungene.

Joshua King tror han er et større forbilde blant de yngre enn hos sine jevnaldrende. Der er han kanskje inne på noe:

På kunstgressbanen er også to av landslagsspissens tidligere klassekamerater, som antyder at King var ganske så høy på pæra gjennom oppveksten.

– Han var ganske spesiell og veldig overlegen. Selvtilliten hans var helt der oppe, liksom. Det hadde nok mye å si for at han nå spiller for Norge. Han var ikke typen som kastet viskelær på læreren, men han var overlegen hele tida, sier Resul Polat.

Les også: Sint King ringte mental trener etter vrakingen

På dagens pressetreff ba King om navnene da TV 2 Sporten videreformidlet beskrivelsen fra gamle skolekamerater – og smiler gjenkjennende da han får dem.

– De gikk i klassen min. Jeg var en pøbel da jeg var yngre.

– Hva gjorde du? Ga folk buksevann?

– Nei, jeg mobbet folk.

– Det var ikke hyggelig?

– Jeg lærer av mine feil. Heldigvis er jeg blitt voksen og sett hva jeg har gjort feil, og selvfølgelig sagt unnskyld til dem (det gjaldt) i ettertid, sier en åpen King.

Uansett: King glemmer aldri hva Romsås har betydd for karrieren hans. Det nevnte han seinest etter seieren mot Kypros på fredag, der han scoret et vakkert 2-0-mål etter bare 100 sekunder på banen.

– Jeg har lært det på Romsås, sa han i intervjuet med TV 2 etterpå.

Slikt liker man å høre i drabantbyen.

– Det er deilig å se at noen fra lite sted som Romsås slår til i den store verden, det gir håp for alle. Det er stort, og vi er stolte av ham, sier Romsås-spiller og kamerat Kevin Christensen.