drillo og ola by rise (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
drillo og ola by rise (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

By Rise vil tilbake som hovedtrener

Landslagets assistenttrener Ola By Rise er lysten på å prøve seg som hovedtrener igjen.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Ola By Rise ledet Rosenborg til seriegull og til Mesterligaens gruppespill i 2004, men måtte likevel forlate Lerkendal etter sesongen.

Årsaken var at Rosenborg ikke vant seriegull suverent nok.

Siden 2006 har den tidligere keeperen, som fikk med seg 349 kamper for RBK i perioden 1977-1995, vært assistenttrener på Norges A-landslag.

LES OGSÅ: TV 2s eksperter om VM-mulighetene: – Svartmalingen har vært for drastisk

– Ja, det er ikke uaktuelt. Men klart ikke du får ikke tilbud om å overta Bayern München etter å vært med i trenerteamet på landslaget over en periode på flere år

Fristes av comeback som hovedtrener
Først under Åge Hareide, og deretter under Egil Drillo Olsen.

Nå innrømmer By Rise at det frister å vende tilbake som hovedtrener om et passende tilbud dukker opp etter Norges VM-kvalifisering.

– Ja, det er ikke uaktuelt. Men klart ikke du får et tilbud om å overta Bayern München etter å vært med i trenerteamet på landslaget over en periode på flere år, poengterer By Rise.

LES OGSÅ: Tre «cupfinaler» igjen for Norge: – Blir du ikke tent av kamper som dette, kan du like gjerne legge opp

Ola By Rise (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Ola By Rise (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

– Jeg har tilbrakt 15 av de 17 siste årene innen fotballen på heltid og det ville vært dumt om jeg ikke hadde plukket opp ting som kan brukes senere

– Har jo plukket opp litt
Før han fortsetter:

– Jeg har tilbrakt 15 av de 17 siste årene innen fotballen på heltid og det ville vært dumt om jeg ikke hadde plukket opp ting som kan brukes senere, poengterer han.

I løpet av de siste fem årene er By Rise blitt koblet til trenerjobber i blant annet Viking og Start.

Han er imidlertid fullstendig klar over at det ikke er ofte ledige trenerjobber dukker opp.

– Det er litt som stol-leken, av og til er det ingen ledige og så er det noen som seiler forbi når musikken stoppes. Da kan det bli plass til den som står nærmest, billedlegger By Rise.

LES OGSÅ: Elyounoussi: – Vi hadde full kontroll

Egil
Egil

Vil også vurdere andre alternativ
Dersom det ikke skulle dukke opp et trenertilbud når By Rise gir seg som landslagsassistent etter VM-kvalifiseringen, har den tidligere keeperkjempen også andre strenger å spille på.

– Jeg må finne på å ha noe å gjøre. Vi får sondere terrenget litt og se på hva muligheter som finnes i fotballen og utenfor fotballen. Jeg har en parallell sivil utdanning og erfaring med å jobbe med også andre prestasjonsgrupper. Vi får se hva som skjer i kartleggingen, men akkurat nå så bruker jeg mesteparten av tiden min på hvordan vi skal slå Sveits på tirsdag, understreker By Rise.