LADER OPP TIL NY SESONG: Landslagsløperen Pål Golberg lader opp til ny sesong med høydesamling i Livigno. (Foto: Montasje NTB/Scanpix/Instagram)
LADER OPP TIL NY SESONG: Landslagsløperen Pål Golberg lader opp til ny sesong med høydesamling i Livigno. (Foto: Montasje NTB/Scanpix/Instagram)

Landslagsutøver med nakenstunt på treningsleir

– Det kan vel bli litt pågang, eller frafall, fra jenter. Alt etter hvordan de vurderer det, humrer Pål Golberg.

Under skilandslagets pågående treningsleir i Livigno i Italia kastet sprinter Pål Golberg seg på naking-trenden.

Ved hjelp av fotograf Eldar Rønning ble han fotografert bakfra, kun iført joggesko, før han la det ut på sin konto på bildedelingstjenesten Instagram. I bakgrunnen et vakkert italiensk dalføre.

– Det var en impulsiv handling og ikke noe som var planlagt, forklarer Golberg til tv2.no.

– Jeg har sett noen slike bilder og tenkte at det kunne være moro å gjøre det. Akkurat der og da så passet det bra.

Ingen baktanker
Naking som fenomen har bredt om seg de siste årene og består normalt sett av et bilde tatt bakfra på en person som har kledd av seg og med vakker natur som bakteppe.

– Det skal ikke støte noen å ta bildet, eller å vise frem bildet etterpå. Det som er blitt den røde tråden er at man tar bildet bakfra, eller fra siden. Gjerne med hendene i være der man jubler litt over natur og glede, sa Odd Roar Lange, mannen bak ordet «naking» til tv2.no i januar.

Bildet har i løpet av sine første timer på det sosiale mediet fått mange hjerter som tegn på at folk liker oppdateringen, og kommentarene strømmer også inn på bildet.

Les også: Syk Northug dropper høydesamling

En god del fra jenter.

– Det vil vel sikkert være litt pågang eller frafall fra jenter. Det kommer jo litt an på hvordan de vurderer det, humrer Pål Golberg.

– Hvordan er det på kjærlighetsfronten?

– Jeg er bosmanspiller, så jeg er ledig på markedet, ler landslagsutøveren som poengterer at han hadde ingen slike baktanker med å legge ut bildet.

LA UT BILDE: Pål Golberg publiserte dette bildet på bildedelingstjenesten Instagram søndag. Bilde gjengitt med tillatelse av Golberg. (Foto: Instagram.com/pgool)
LA UT BILDE: Pål Golberg publiserte dette bildet på bildedelingstjenesten Instagram søndag. Bilde gjengitt med tillatelse av Golberg. (Foto: Instagram.com/pgool)

Barmarkstrening i høyden
Hele landslaget de siste to ukene har vært samlet på 1850 meters høyde i Livigno i det som har vært forsesongens andre høydetreningsleir.

Dame- og distanselaget har de siste årene prioritert mye høydetrening, mens for herrene var det først forrige sesong de virkelig satset på denne formen for trening. I OL-året er det å tilbringe mange døgn i høyden en stor del av landslagsledelsens plan før Sotsji-lekene.

Les også: Her ser skigutta landslagskompisen danse

Snøtrening er det imidlertid ikke i de italienske alpene, som Instagram-bildet viser.

– Det er barmarkstrening. Vi har vært heldig med været. Det har vært nærmere 25 grader i to uker, så det er ikke mye snø nei, sier Golberg.

– Det har fungert bra her oppe. Det blir litt annen fokus på treningen når vi er så mye i høyden, vi kan ikke trene så hardt i høyden.

Han har hatt en god treningssommer og føler seg godt forberedt til OL-sesongen.

– Jeg har vært skadefri og har trent bra siden starten av juni. Jeg har fått mye mengdetrening. Nå blir det mer og mer spissing frem mot sesongstart, men det er mye arbeid som gjenstår før OL i Sotsji.