Johan Lædre Bjørdal (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Johan Lædre Bjørdal (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Kommer det en klubb som vil kjøpe Bjørdal, ønsker jeg ham all lykke

Men Viking-trener Kjell Jonevret vil aller helst at Johan Lædre Bjørdal fortsetter utviklingen i Viking.

Hotell Bristol/Oslo (TV 2 Sporten): Vikings midtstopper Johan Lædre Bjørdal ble hentet inn i landslagstroppen på overtid og gikk rett inn startoppstillingen mot Kypros.

Viking-trener Kjell Jonevret er stolt over at stopperen har fått sin landslagsdebut.

LES OGSÅ: TV 2s eksperter om VM-mulighetene: – Svartmalingen har vært for drastisk

Johan har vært veldig god helt siden jeg kom hit, men har utviklet seg steg for steg. Jeg er først og fremst veldig glad for at han ble tatt ut i denne troppen

– Dette vi jobber for
– Når du jobber med fotballspillere vil du alltid at de skal ta steget og bli bedre. Johan har vært veldig god helt siden jeg kom hit, men har utviklet seg steg for steg. Jeg er først og fremst veldig glad for at han ble tatt ut i denne troppen, forteller Jonevret til TV 2 Sporten.

– At han dessuten går direkte inn og får spille gjør meg veldig glad. Vikign hadde to spillere, Rune Jarstein og Johan, på banen mot Kypros og det viser at vi gjør ting riktig i Viking for tiden, fortsetter svensken.

Jonevret håper at Bjørdal blir Brede Hangelands midtstopper også i tirsdagens viktige VM-kvalifiseringskamp mot Sveits.

– Sveits blir en tøffere test enn Kypros og får han spille den hadde det vært veldig kult, sier han.

Lædre Bjørdal har vært het på ryktebørsen denne sommeren. Stopperen har foreløpig ikke forlenget sin kontrakt med Viking og skal være ønsket av klubber i utlandet.

Jonevret håper at 27-åringen fortsetter lengst mulig i Viking.

LES OGSÅ: Elyounoussi: – Vi hadde full kontroll

Kjell Jonevret har fått fart på Viking. Borte mot Hønefoss i kveld skal gjestene ha gode forutsetninger (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Kjell Jonevret har fått fart på Viking. Borte mot Hønefoss i kveld skal gjestene ha gode forutsetninger (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Men herregud, om det kommer en klubb og spør om å kjøpe Johan og ting passer for ham og for oss, så ønsker jeg ham all lykke i utlandet om det skjer. Da får vi bare utvikle en ny spiller

– Ikke sikker suksess i utlandet
– Vegard Forren reiste jo til England og ble sittende sju måneder på benken. Det er jo et eksempel på at ikke alle utvikles i utlandet. Men herregud, om det kommer en klubb og spør om å kjøpe Johan og ting passer for ham og for oss, så ønsker jeg ham all lykke i utlandet om det skjer. Da får vi bare utvikle en ny spiller, smiler Jonevret.

Lædre Bjørdal fikk gode skussmål av landslagssjef Egil Drillo Olsen for sin innsats mot Kypros. Men Drillo har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil gi Viking-stopperen ny tillit mot Sveits.

– Jeg kan ikke svare på det nå. Brede spiller anturligvis også på tirsdag hvis han er skadefri. Men makker, det vet jeg ikke. Johan gjorde en bra jobb mot Kypros. Han var nære ved å score og hadde et viktig bidrag i forbindelse med scoringen vår også. Han bidro offensivt, og defensivt var han god, sier Drillo.

– Hvorfor valgte du å starte med Bjørdal?

– Det har noe med at jeg jobber intensivt med den bakre fireren på treningene. De treningene er stengt for pressen, dessverre. Johan er veldig bra i posisjonsspillet, og er dyktig i den defensive biten. Men han har ikke den foten som Vegard Forren har, konkluderer Drillo.

LES OGSÅ: Sint King ringte mental trener etter vrakingen

Johan Lædre Bjørdal. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Johan Lædre Bjørdal. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Fikk gratulasjonsmelding fra Jonevret
Lædre Bjørdal selv håper at han nå får sjansen fra start igjen.

– Det er vanskelig å si om jeg får spille mot Sveits. Det var kjekt å spille mot Kypros på fredag, så får vi se om Egil velger å bruke meg mot Sveits på tirsdag, sier han til TV 2 Sporten – som fikk mange hyggelige SMS’er etter sin landslagsdebut.

– Jeg fikk en «grattis-SMS» fra Kjell Jonevret og gratulasjonsmeldinger fra andre i klubben. Det var veldig hyggelig, men jeg har ikke fått tid til å svare på dem alle enda, sier han og smiler.

– Er du hentet inn i landslagstroppen for å bli?

– Ja, jeg håper jo det. Samtidig så vet jeg at jeg må prestere både på landslaget og ikke minst på klubblaget for å være med videre, fastslår han.