HAT TRICK:  Johann Gudmundsson gratuleres av lagkameratene etter scoring i Bern. (Foto: RUBEN SPRICH/Reuters)
HAT TRICK: Johann Gudmundsson gratuleres av lagkameratene etter scoring i Bern. (Foto: RUBEN SPRICH/Reuters)

Sjokkcomeback i Bern hjalp Norge

Johan Berg Gudmundsson scoret hat trick da Island klarte 4-4 mot Sveits.

(TV 2 Sporten: Bern)

Den andre storkampen i Norges pulje fredag gikk i Bern, og det ble en utrolig affære mellom Sveits og Island.

Tre mål fra Johan Berg Gudmundsson hjalp nemlig islendingene til poeng og 4-4 mot gruppelederne på deres eget gress.

Les også: Eks-United-samarbeid sørget for norsk seier

Gudmundsson gjorde 1-0 til islendingene etter tre minutter, og det tok et kvarter før de sveitsiske favorittene svarte ved Stephan Lichtensteiner. Hjemmenervene ble beroliget da Fabian Schär la på til 2-1 etter 27 minutter, før Lichtensteiner gjorde sitt annet mål for kvelden tre minutter senere.

Blerim Dzemaili økte til 4-1 fra straffemerket ni minutter etter sidebytte, men så var det slutt for sveitserne. Vertene slapp de hardtspillende islendingene inn i kampen igjen da Kolbeinn Sigthórsson reduserte til 2-4.

Se intervju med en glad Lars Lagerbäck øverst i artikkelen

Gudmundsson reduserte ytterligere med sitt annet mål etter 68 minutter. På overtid reddet han ett poeng og ny spenning i Norges gruppe med sitt 4-4-mål.

– Det var stort. Når du ligger under 1-4 i en kamp handler det om å ta sjanser og gå framover. Du har ingenting å tape, og vi klarte et stort comeback. Det er et fantastisk resultat for oss, sa Islands største stjerne Eidur Gudjohnsen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Jeg har ikke opplevd en kamp med åtte mål siden jeg begynte som landslagstrener i 1998. Disse spillerne er utrolige både hva gjelder karakter og fysikk. Jeg opplevde at vi var sterkere enn Sveits fysisk, sa landslagssjef Lars Lagerbäck.

Lagerbäck klar for gruppefinale i Oslo
Nå er det helt åpent i Norges gruppe, og islendingene har to hjemmekamper før de drar til Ullevaal for å avslutte kvalifiseringen i oktober.

– Vi har to hjemmekamper nå. Vi har ikke vunnet der siden vi slo Norge, så vi får håpe vi har tatt to seire der før vi skal møte Norge i Oslo.

– Kan ikke Island vinne gruppen?

– Det er klart vi har sjanse til hvis vi vinner våre kamper, for hvis Sveits taper en kamp til kan de begynne å tvile. Men da havner jo også Norge i en veldig bra situasjon. Men kanskje det blir finale i Oslo i oktober.

– Det hadde vært gøy?

– Ja, det hadde vært gøy, sa Lagerbäck.

I Ljubljana sørget Kevin Kampls mål etter 19 minutter at Slovenia slo Albania 1-0. Resultatet gjorde at Norge holder annenplassen i gruppe E, fire poeng bak Sveits.

Norge spiller mot Sveits på Ullevaal tirsdag. Island møter Albania hjemme, mens Kypros tar imot Slovenia.

MYE Å BE OM: Norge trengte sveitisk poengtap fredag, og Haris Seferovic og hans lagkamerater rotet bort to poeng i Bern. (Foto: RUBEN SPRICH/Reuters)
MYE Å BE OM: Norge trengte sveitisk poengtap fredag, og Haris Seferovic og hans lagkamerater rotet bort to poeng i Bern. (Foto: RUBEN SPRICH/Reuters)

TV 2 Sporten/NTB