OVERRASKET: Sigrid Bonde Tusvik har blitt filmet gjennom graviditeten, fødselen og månedene etter. I «Sigrid blir mamma» dokumenterer hun hvordan det virkelig er å bli mamma.  (Foto: TV 2)
OVERRASKET: Sigrid Bonde Tusvik har blitt filmet gjennom graviditeten, fødselen og månedene etter. I «Sigrid blir mamma» dokumenterer hun hvordan det virkelig er å bli mamma. (Foto: TV 2)

Slik reagerte Sigrid da hun fikk se ultralydbildene for første gang

– Det er jo havregrøt!

Av Stine Eriksen

I april ble komiker Sigrid Bonde Tusvik (33) mamma, og det går ikke upåaktet hen. Hun har nemlig hatt et kamerateam på slep gjennom graviditeten, fødselen og i ukene etterpå, og opptakene har blitt til programmet «Sigrid blir mamma» som skal gå på TV 2 fire tirsdager fremover.

Sjokkerende ultralydbilder

Bonde Tusvik er kjent for å ikke legge mye i mellom når hun snakker, og lille Jenny må venne seg til å bli kalt både det ene og det andre i mammas nærvær.

– Hun er et bittelite menneske. Hun tåler det foreløpig. Det hadde vært verre hvis hun var tre år. Da ville hun vært et bittelite menneske. Nå er hun bare en liten klump, sier Sigrid om datteren.

Også da hun lå i magen og visste fred og ingen fare, fikk hun ufordelaktige kallenavn. Da Sigrid fikk se ultralydbilder av fostret første gang utbrøt hun:

– Det er jo havregrøt!

Se Sigrids reaksjon på bildene i videoen øverst i saken.

Babybilder i sosiale medier

Ultralyd-bildet av fostret gikk ikke ut på verken Facebook eller Instagram. Det byr Sigrid litt i mot.

– Egentlig liker jeg ikke å måtte legge ut bilder av Jennye på Face og Insta, men det virker som det er det eneste folk vil se for tida. Også er hun jo oppå meg hele tiden, så skal det legges ut bilder blir det vanskelig uten henne, sier hun.

Les også: Til alle foreldre: Dette bør du ikke gjøre på Facebook

Tøffer seg

Det er ikke umulig at Sigrid vil provosere en mor eller to med det hun sier i løpet av programmet, men hun synes ikke det er så farlig.

– Jeg kan nok provosere en gode del, men så vil folk syns litt synd på meg samtidig, så da går det muligens opp i opp. Det er jo mye sårt med i serien, sier hun.

Sigrid tror folk ser på henne som en litt stresset mor som skal rekke alle møter med ungen på fanget.

– Hvordan vil du folk skal oppfatte deg som mamma?

– Jeg vil at folk skal se at jeg er glad i ungen, verken mer eller mindre.

«Sigrid blir mamma» har premiere på TV 2 tirsdag 10. september kl 21.45