Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Cathrine Eide og Sverre Holm-Nilsen

Operasjonssentralen for Oslo politidistrikt meldte på Twitter klokken 16.05 om et masseslagsmål utenfor Blitzhuset i Oslo.

Store styrker bevæpnet politi kom raskt til stedet.

– Én person er knivstukket og tre personer er sendt til sykehus med skader. Flere kan være skadet og vi driver livreddende arbeid, sier operasjonsleder til TV2.no.

I overkant av ti ungdommer skal være involvert. Politiet har kontroll på to mistenkte og har gjort beslag av kniven som ble brukt i slagsmålet.

– Klokken fire fikk vi en drøss med telefoner om bråk på utsiden av Blitzhuset og vi var her veldig kort til etterpå. Én mann er knivstukket og kjørt til sykehus, og to stykker ble pågrepet på en adresse like i nærheten like etter hendelsen, sier innsatsleder, Tore Barstad til TV 2.

Se intervju med Barstad nederst i saken.

Politiet opplyser at de nå leter etter flere gjerningsmenn, og vet med sikkerhet at ungdommer fra Blitzmiljøet er involvert.

– Høyreekstreme sto utenfor og gjorde «sieg heil-tegn. En klar provokasjon, fortelller en Blitzer til TV2.

– Angrepet av nynazister

På Blitz sine hjemmesider opplyser de at det var to nynazister som gikk til angrep på dem.

« I 16-tida ble Blitz angrepet av to nynazister. Nazistene dukket opp utenfor Blitz, viste nazihilsen, ropte «landssvikere» og stormet mot inngangen med kniv. En ungdom på huset ble knivstukket ved døra. Nazistene ble deretter jaget fra huset», beskrives det på deres nettsider.

TV2.no oppdatere saken.

Se intervju med innsatslederen her: