Ardian Gashi under en drikkepause på fotballandslagets trening på Ullevaal Stadion i Oslo onsdag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Ardian Gashi under en drikkepause på fotballandslagets trening på Ullevaal Stadion i Oslo onsdag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Ardian Gashi (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Ardian Gashi (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Ardian Gashi får sjansen mot Kypros

Håvard Nordtveit fikk en smell på treningen og må etter alt å dømme stå over Kypros-kampen.

Oslo (TV 2 Sporten): Selv om begge har sine begrensninger defensivt, velger Drillo etter alt å dømme å åpne med Magnus Wolff Eikrem og Stefan Johansen som indreløpere mot Kypros på Ullevaal i kveld – kampen Norge må vinne.

Det får landslagssjefen til å tenke offensivt.

Mest overraskende er det at Ardian Gashi (32) stepper inn og overtar den sentrale midtbanerollen.

Veteranen fra Helsingborg har gjort det strålende i Allsvenskan og ser ut til å bli redningen når Håvard Nordtveit må kaste inn håndkleet etter å ha fått en smell på treningen i går.

– Skaden har vist seg mer alvorlig enn vi først trodde, så Thor Einar (Andersen, landslagets lege) har gitt meg beskjed om at Håvard (Nordtveit) neppe blir klar før til Sveits-kampen, sier Egil Drillo Olsen etter landslagsspillernes lille formiddagstur i parken.

TV 2s fotballekspert, Mini, er også overrasket over at Gashi får starte, men tror ikke Norge blir svekket av at Nordtveit ikke spiller.

– Gashi spiller fast i Sverige og gjør det godt. Han er en bedre kriger enn Nordtveit, som er mer oppi motstanderen og mer på hugget. Selv om vi mister pasningsfoten til Nordtveit, tror jeg ikke vi blir så mye dårligere.

Les også: Stefan Johansen inn fra start mot Kypros
Les også: Slik følger du landskampen på tv2.no

Usikkerhet rundt Forren
Nå venter spillermøtet med offentliggjøring av de elleve som starter.

– Og mer informasjon om hvem som åpner får du ikke, ler Drillo og innrømmer at kampdagene er en lidelse med endeløs venting og rastløs nedtelling.

Mest hodebry før laget tas ut: Rollen som Brede Hangelands makker i midtforsvaret.

– Jeg sier ikke at det ikke blir Vegard (Forren), men konklusjonen får du først halvannen time før avspark.

Johansen fra start
I et eksklusivt intervju med TV 2 har Drillo allerede innrømmet at Stefan Johansen får sjansen fra start mot kypriotene.

– Han har noe av den kreativiteten vi har savnet. Vi gjør ganske grundige spilleranalyser etter alle kamper. Han kom ut med flest plusser og flest minuser i den svenskekampen. Jeg trenger plussene hans, så får vi prøve å gjøre noe med minusene, sa landslagssjefen tidligere i formiddag.

– Så han spiller?

– Ja, kom det fra Drillo.

Les også: Slik følger du landskampen på tv2.no

Kan få problemer med kontringer
Mini spår en kamp med mye ballbesittelse for Norge, noe som vil passe denne midtbanetrioen bra, men han frykter kontringene til Kypros kan skape problemer.

– De er ikke så dårlige, og vi er ikke så fantastisk gode heller. Spørsmålet er om vi kommer til mange sjanser eller om det kommer til å gå for seint i pasningsspillet.

– Jeg forventer at forsvaret spiller ballen opp på midtbanespillerne, forhåpentligvis slik at de kan komme seg rettvendt og kanskje stikker i rom, legger han til.

– Noen av dem må gå på løp rundt Mohammed Abdellaoue og skape mer trykk inne i boksen. Hvis de ikke gjør det, vil det også kunne skape problemer.

Se intervjuet med Drillo før avspark:

750625