siktede (Foto: TV 2)
siktede (Foto: TV 2)

23-åringen truet med å drepe politimenn og ekskjæresten

Mannen som har erkjent drapet på Anja (21), er dømt til fengsel for drapstrusler.

Av Nicklas Storeng Smelror og Kjell Persen

23-åringen som har erkjent å ha drept Anja Weløy Aarseth, er tidligere straffedømt ved flere anledninger. Romsdalingen er dømt til fengselsstraff for grove volds- og drapstrusler.

Drapstruet politimann

I januar i år ble mannen dømt til 21 dagers fengsel for å ha truet to politimenn.

I dommen beskrives det hvordan politiet rykket ut etter å ha fått melding om at en person hadde utøvd vold mot to kvinner. Da politiet ankom leiligheten møtte de 23-åringen, som var illsint og uten klær på overkroppen.

23-åringen ble ansett til å være så truende at politiet ville få kontroll over mannen ved å legge ham i bakken. Mannen gjorde kraftig motstand, og det oppstod et basketak mellom han og politiet.

Politiet fikk etterhvert kontroll over 23-åringen, og fikk satt ham i håndjern mens de ventet på forsterkninger. 23-åringen kom ifølge dommen med kraftige trusler mot politimennene. Han truet med å drepe dem og voldta personer de kjente. Disse truslene gjentok han også da han ble transportert til arresten.

Truet med å drepe samboer

Mannen ble også dømt til 90 dagers fengsel i Romsdal tingrett i september 2012 for en rekke lovbrudd.

Ifølge dommen fra Romsdal tingrett, ringte selv mannen til politiet i juni 2011 i alkoholpåvirket tilstand. Her kom han med trusler om å drepe sin daværende samboer.

Han forklarte at han hadde både pistol og kniv og at han lå over sin ekssamboer. Samme kveld truet han også en arbeidskollega med kniv.

De andre deltakerne på denne festen fikk etterhvert overlistet 23-åringen, og lagt ham i håndjern. Kort tid senere kom lensmann Harald Vermøy og politibetjent Jan Kåre Stavaas til stedet. De fant mannen bevisstløs, men han kviknet etterhvert til.

Da satte han seg kraftig til motverge, og kom med drapstrusler mot lensmannen og hans familie. Da han satte seg inn i politibilen, skal han ha drapstruet ytterligere en av festdeltakerne.

23-åring er i tillegg domfelt for brudd på våpenloven og for narkotikabruk.

Erkjenner å ha drept Anja

23-åringen har innrømmet overfor politiet og sin forsvarer at han drepte Anja Weløy Aarseth.

– Han er erkjent overfor politiet og meg å ha forvoldt denne kvinnens død. Han har sagt seg villig til videre avhør og vil samtykke til en eventuell varetektsfengsling. Han ønsker selv å snakke med en prest, sier hans forsvarer, Reidar Andresen til TV 2.

Mannen har ikke oppgitt noe motiv for handlingen, men ifølge forsvareren sier 23-åringen at han var sterkt ruset da han tok live av Anja Weløy Aarseth.