AnjaFunnstedMontasje (Foto: Privat/TV 2)
AnjaFunnstedMontasje (Foto: Privat/TV 2)

Siktede (23) erkjenner å ha drept Anja

Det bekrefter mannens forsvarer overfor TV 2.

23-åringen, som onsdag ble pågrepet og siktet for å ha drept Anja Weløy Aarseth, erkjenner at han drepte 21-åringen.

Hevder han var sterkt ruset

Det bekrefter mannens forsvarer, Reidar Andresen, overfor TV 2.

– Han er erkjent overfor politiet og meg å ha forvoldt denne kvinnens død. Han har sagt seg villig til videre avhør og vil samtykke til en eventuell varetektsfengsling. Han ønsker selv å snakke med en prest, sier Andresen til TV 2.

Mannen har ikke oppgitt noe motiv for handlingen, men ifølge forsvareren sier 23-åringen at han var sterkt ruset da han tok live av Anja Weløy Aarseth.

Politiet uttalte onsdag at mannen ikke har hatt noen tidligere relasjon til den drepte 21-åringen. Den siktede har imidlertid delt en nyhetssak om drapet og meldt seg inn i en Facebook-gruppe til minne om Anja før han ble arrestert.

Meldte seg inn i minnegruppe

Gjennom sin bistandsadvokat Einar Råen har Anjas familie uttrykt at de er svært lettet etter pågripelsen av det politiet mener er Anjas drapsmann.

– De føler en enorm lettelse. De håper at denne pågripelsen kan føre til en snarlig oppklaring av saken, uttalte Råen til TV 2 onsdag.

Anja Weløy Aarseth ble meldt savnet torsdag i forrige uke etter at hun onsdag kveld dro ut på joggetur, uten å komme tilbake. Hun ble funnet drept ved turstiene på fjellet Aksla ved Ålesund sentrum lørdag.

Politiet gikk ut med beskrivelsene i håp om å få inn flere tips fra folk som kan ha sett Anja i området. Turløypene på Aksla er populære turområder både blant ålesundere og turister. Politiet har fått mellom 800 og 900 tips i saken.