Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Ståle Winterkjær og Line Barka

«Skal vi danse»-deltaker Linda Johansen (45) ble kjent for å kle seg naken på forsiden av det amerikanske mannebladet Penthouse i 1989 og for være redaktør for mykpornoblader som Lek, Cocktail og Kontaktforum på 90-tallet.

Da «Lek-Linda» var et tilbakelagt kapittel i 1998, var hun totalt påkledt i mange år.

– Den dagen jeg bestemte meg for at nå skal «Lek-Linda» begraves, avsluttet jeg med å posere for norske Playboy. Så trakk jeg meg helt tilbake, forklarer Linda Johansen til Dorthe Skappel i programmet «Skal vi danse – bak kulissene» lørdag kveld.

Les også: Linda Johansen strippet for 100.000 kroner i uka

– Måtte dekke meg til

I tiden som fulgte hadde Linda et behov for å være tildekket.

– Da jeg ga meg som glamourmodell, måtte jeg dekke helt til for å finne meg selv igjen. Så det ble mye høyhalsede gensere. Det ble ganske traust og traurig. Min venn Jan Thomas sa til meg: «Nå må du slutt. Du må snart bli fortrolig med at «Lek-Linda» er begravd. Nå må du tørre å være sexy», forklarer Linda Johansen.

Les også: – Jeg satt under bordet og skammet meg

Klar for å være sexy igjen

Så når hun nå gjør sin debut på danseparketten, tør hun å være dristig igjen. Hun lover å være sexy:

– Nå er jeg klar for å komme tilbake i manesjen. Nå har jeg vist meg som forretningsdame og bygd min egen virksomhet. Så nå er det greit å bare jåle seg og ha det gøy. For oss som er 40-pluss så er det å være sexy noe vi har inni oss, men som vi ikke tør å ta fram.

Hvor lite kan du ha på deg på dansegulvet?

– Jeg skal bare ha på meg et fikenblad og en boa ... Det er kanskje å dra den litt langt. Men når man først er med, så må man være med, sier en dristig Linda Johansen.

Les også: – Jeg satt bare inne og gråt

Se «Skal vi danse – bak kulissene» på TV 2 lørdag klokken 20.00.