TROR PÅ SOLSKJÆR: Mini tror Ole Gunnar Solskjær blir landslagssjef dersom Molde manageren ønsker det. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
TROR PÅ SOLSKJÆR: Mini tror Ole Gunnar Solskjær blir landslagssjef dersom Molde manageren ønsker det. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))

– Sexy og sjarmerende med Ole Gunnar Solskjær

TV 2s fotballekspert Mini tror Molde-manageren blir landslagssjef dersom han ønsker det selv.

Se Norge-Kypros fredag fra 18.55 på TV 2 og og tv2sumo.no!

Tirsdag ble det klart at Ole Gunnar Solskjær (40) er mannen det norske folk mener bør overta etter Drillo, og det skal ikke bare være nærmere 40 prosent av folket som ønsker Molde-manageren som norsk landslagssjef.

40-åringen skal også etter det TV 2 Sporten erfarer ha tung støtte i Norges Fotballforbund – og være et klart førstevalg etter at Ståle Solbakken takket ja til FC København.

Les også:Solskjær ønsket av folket – og NFF

Mini mener Solskjær er en av to gjenværende kandidater til jobben som blir ledig enten etter VM-kvalifiseringen er over eller etter VM-sluttspillet i Brasil dersom Norge kvalifiserer seg.

– Det står mellom Per-Mathias Høgmo og Ole Gunnar nå, siden Ståle Solbakken ville gå til FC København.

Se intervjuet med Mini i videovinduet øverst!

– De står for litt forskjellige standpunkt. Per-Mathias er den som er flink til å bygge team og bygge rundt seg. Han er i en typisk managerrolle, og på et punkt i livet der han med sin erfaring er en jeg ser for meg kan bli en god landslagssjef. Ole Gunnar er kanskje en type som kan dra enda mer positivitet rundt seg, og mer optimisme rundt landslaget. Men det er klart at dersom man taper fotballkamper hjelper det ikke om man heter verken Ole Gunnar Solskjær eller Drillo. Da blir man upopulær. Men jeg ser jo at det kan være artig og spennende å få inn Ole Gunnar som landslagssjef, sier TV 2s fotballekspert.

TROR PÅ SOLSKJÆR: Mini tror Ole Gunnar Solskjær blir landslagssjef dersom Molde-manageren ønsker det. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
TROR PÅ SOLSKJÆR: Mini tror Ole Gunnar Solskjær blir landslagssjef dersom Molde-manageren ønsker det. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))

Les også: Høgmo om landslagsjobben: – Jeg vil være en svært god kandidat

Hvem vil du ha som ny landslagssjef? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

– Sexy og sjarmerende med Solskjær
Mini mener det er en betydelig forskjell på rollen Solskjær har som trener og manager i Molde sammenlignet med jobben som landslagssjef, og vektlegger at det heter sjef og ikke trener når det handler om landslag.

– Det heter ikke landslagstrener slik som jeg ser det. Du trener ikke gruppene noe særlig. Du får et lag som er et ferdig produkt, og så skal du få den gruppen til å trekke samme vei. Der tror jeg Ole Gunnar kan bli en veldig bra mann for A-landslaget, men jeg tror også at Per-Mathias Høgmo kan bli en minst like god mann for NFF når det gjelder ringvirkningene rundt landslaget og det å sette prosesser i gang, sier Mini.

NFF vil ikke uttale seg om hvor langt de har kommet i sin prosess og hvilke navn som er på blokken.

– Jeg kan ikke kommentere navn i den prosessen her. Det eneste jeg kan si er at vi er inne i en god prosess, så får vi avvente hva resultatet blir, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb til TV 2 Sporten tirsdag.

Les også: Marcus Pedersen mister Kypros-kampen

Artikkelen fortsetter under bildet!

Ole Gunnar Solskjær (Foto: Morgan Treacy/INPHO/NTB scanpix)
Ole Gunnar Solskjær (Foto: Morgan Treacy/INPHO/NTB scanpix)

Så hvem tror Mini egentlig at trekker det lengste strået?

– Jeg tror det er to gode valg, men hvis jeg skal si ett navn så sier jeg at det er litt sexy og sjarmerende med Ole Gunnar Solskjær, selv om ikke det er de ordene jeg tenker mest på ved ham, sier TV 2-eksperten.

Mener spørsmålet er hva Solskjær vil
Ettersom Solskjær skal være førstevalget til NFF handler det i det store og hele trolig om hva Molde-manageren selv ønsker.

– Vi vet at Per Mathias Høgmo ønsker det, det gikk han ut og sa for ikke så lenge siden, og da var vi overrasket over at han var så klar i talen. Ole Gunnar er tidlig i sin trenerkarriere, og ønsker han å forbli trener eller vil han inn og være landslagssjef? Det er en helt annen rolle, og hva har det å si for CVen hans? Ønsker han fremdeles å dra til England? Vi trodde jo at det var hans helt klare mål, men nå virker det som om familien har blitt veldig glad i Norge og ønsker å bli her.

Les også: Molde bekrefter Villa-samtaler med Solskjær: – Er i Birmingham med Jim Solbakken og konen

– Da kan det godt hende at det er en veldig god jobb å bli landslagssjef, for gjør du det godt kan du jo være det i mange år framover. Det handler litt om hva Ole Gunnar ønsker å gjøre. Hvis han er veldig klar i talen og sier til Hallén og Siem at han tar jobben hvis han blir tilbudt den, så tror jeg han får den, sier Mini.

– Hva om Kjell Inge Røkke kontrer med et drømmetilbud?

– Jeg vil jo tro at Ole Gunnar har relativt brukbart med cash stående i banken. Jeg tror ikke livet hans forandres noe særlig og at hans fremtidige generasjoner forandres dersom han får noen ekstra millioner i året av Røkke. Jeg håper og tror at Ole Gunnar vil se på det sportslige, og jeg tror det går på den indre lysten til Ole Gunnar, sier Solskjærs tidligere landslagskollega.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LANDSLAGSKOLLEGAER: Mini og Ole Gunnar Solskjær spilte sammen på landslaget på 90-tallet. (Foto: NTB scanpix/NTB scanpix)
LANDSLAGSKOLLEGAER: Mini og Ole Gunnar Solskjær spilte sammen på landslaget på 90-tallet. (Foto: NTB scanpix/NTB scanpix)

Molde-manageren har kontrakt til sommeren 2014 i rosenes by, og at kontrakten går ut midt i en Tippeliga-sesong er ikke noe Mini tror er tilfeldig.

– Med å skrive kontrakt til sommeren 2014 viser han at han ikke har tenkt å være der resten av livet sitt. Midt på sommeren bytter man jo trenere, det er da de fleste ligaene starter opp, så han hadde nok en tanke om at han da eventuelt kan dra til England da han skrev ny kontrakt. Og hvis Norge kommer til VM i Brasil er det jo i 2014 at Norge trenger en ny landslagssjef.

– Er det ikke mulig at det plutselig kan komme en joker fra Fotballforbundet?

– Du skal ikke se bort ifra at de kommer opp med et navn fra utlandet, men jeg har vondt for å tro det når du har to gode kandidater i Høgmo og Ole Gunnar. Hvis de begge to vil ha jobben så tror jeg de holder seg hjemme, sier Mini.

Se hele intervjuet med Mini i videovinduet over, der du også kan se hva fotballeksperten mener når han sier at Norge må innser hva vi er for noe!

DEBATT:
Hvem mener du bør overta etter Drillo? Ta debatten i kommentarfeltet under!