Marcus Pedersen. (Foto: Lynne Cameron/Pa Photos)
Marcus Pedersen. (Foto: Lynne Cameron/Pa Photos)

Marcus Pedersen mister Kypros-kampen

Den formsterke Barnsley-spissen trente heller ikke onsdag og rekker ikke fredagens møte med Kypros.

Ullevaal stadion (TV 2 Sporten): Hamar-gutten landet feil etter en duell i kamp for Barnsley i helgen og har pådratt seg en blødning i fettputa i hælen.

Mandag trodde både landslagslege Thor Einar Andersen og Pedersen selv at han ville rekke kampen mot Kypros, men nå er det klart at 23-åringen etter all sannsynlighet må stå over.

– Den eneste skaden du ikke får gjort noe med er vel hælen. Den er litt bedre, men ikke mye. Da må man bare ta tiden til hjelp. Kjedelig, men man får ikke gjort så mye med det, sier Pedersen til tv2.no.

Han trente alternativt på helsestudio onsdag formiddag mens landslaget inntok den lekre Ullevaal-matta to dager før kypriotene venter i viktig VM-kvalifiseringskamp. Pedersen har fortsatt et håp om å rekke møtet med Sveits i Oslo tirsdag.

– Det har tatt lengre tid med Marcus enn vi hadde håpet. Det spøker vel om han rekker kampen på fredag, sier Drillo på onsdagens pressetreff.

Pedersen trente alternativt både mandag og tirsdag og uttalte etter gårsdagens økt på Åråsen at han ikke klarte å løpe.

Les også: Frode Johnsen om brorens begravelse: – Tøffe tak

– Marcus kan gjøre det meste, men ikke løpe. Og det er jo ganske vesentlig. Vi må bare gå langsomt fremover, men det går ikke så fort som vi hadde håpet, sier landslagssjef Thor Einar Andersen til tv2.no.

Heller ikke backen Omar Elabdellaoui deltok på landslagets trening onsdag formiddag. Oslo-gutten er syk og ble værende på hotellrommet.

Marcus kan gjøre det meste, men ikke løpe.

– Omar er småsyk, har et virus i kroppen som gjør at han ikke kan trene, men vi regner med at han er med i morgen, sier Andersen.

Drillo, som fortalte at han nå er sikker på åtte-ni av plassene på laget fredag, skal drille midtbanefemmeren og en antatt ellever mot resten av troppen under formiddagsøkten i hovedstaden.