Mesut Ozil
Mesut Ozil

Her er Özil-statistikken som får Arsenal-fansen til å juble

Mezut Özil har like mange målgivende pasninger som Lionel Messi i La Liga. Sjekk statistikken her!

Like før overgangsvinduet stengte mandag kveld bladde Arsene Wenger opp over 400 millioner kroner og sikret seg underskriften til Mesut Özil fra Real Madrid - til ellevill jubel fra Arsenal-fansen.

Og Arsenal-fansen har grunn til å juble for stjernesigneringen.

LES OGSÅ: Mesut Özil solgt til Arsenal

– Özil er unik. Det finnes ikke en kopi av ham. Ikke en gang en dårlig kopi. Han er den beste nummer ti i verden

– Han er unik
Özil regnes som en av Tysklands beste spillere for øyeblikket og har hatt stor suksess i den spanske hovedstaden de siste sesongene.

I et intervju forrige sesong røpet daværende Real Madrid-manager José Mourinho sin store beundring for tyskeren.

– Özil er unik. Det finnes ikke en kopi av ham. Ikke en gang en dårlig kopi. Han er den beste nummer ti i verden, fastslo Mourinho.

Sky Sports’ fotballanalytiker Adam Bate har sett nærmere på Özils fantastiske statistikk i Real Madrid. Han konkluderer med at «alle storlag i verden trenger en Özil».

Mens spillere som Ronaldo, Kaka, Angel di Maria, Luka Modric og Xabi Alonso på det meste stod for 2,33 nøkkelpasninger per 90 spilte minutter, leverte Özil ikke mindre enn 4,07 gjennombruddspasninger per kamp forrige sesong.

Real Madrid - La Liga 2012/2013:

Spiller: Nøkkelpasninger: Nøkkelpasninger per 90 minutt:
Mesut Özil 92 4,07
Kaka 25 2,33
Luka Modric 56 2,31
Xabi Alonso 49 2,06
Cristiano Ronaldo 62 2,05
Angel Di Maria 44 2,00

Samme antall som Messi
Cristiano Ronaldo, som mange mener er verdens beste fotballspiller sammen med Lionel Messi, har aldri lagt skjul på hva han synes om Özils kreative kraft og ferdigheter på banen.

– Mesut er en fantastisk fotballspiller som det er utrolig moro å spille sammen med. Han er en stor tilrettelegger for oss andre, har Ronaldo sagt om Arsenals stjernesignering.

Ifølge den offisielle Opta-statistikken har Mesut Özil notert seg for 47 assist i La Liga siden han kom til Real Madrid før 2010/2011-sesongen for om lag 170 millioner kroner.