MER JUBEL: Larvik-spillerne kan forberede seg på mer jubel den kommende sesongen.
MER JUBEL: Larvik-spillerne kan forberede seg på mer jubel den kommende sesongen.

Larvik mer suveren enn noen gang

Her er TV 2 Sportens tabelltips.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kastes Postenligaen for kvinner igang igjen.

Og nok en gang kan Larvik belage seg på en sesong uten motstand her hjemme.

For mens vestfoldingene er forsterket fra forrige sesong, er lagene som har vært nærmest dem de siste årene svekket i forhold til forrige sesong.

Kvartetten Bent Svele, Randi Gustad, Harald Bredeli og Stig Nygård har sett på kvinnenes Postenliga og satt opp TV 2 Sportens offisielle tabelltips for den kommende sesongen.

Onsdag ser du premieren på HåndballXtra på TV 2 Sport og TV 2 Sumo fra kl. 18.30.

1. Larvik
Det er ikke noe poeng å diskutere hvem som vinner serien. Denne Larvik-utgaven blir kanskje den mest suverene noen gang. Har beholdt alle, og har forsterket stallen med Jeanett Kristiansen og Alma Hasanic fra Glassverket, og Lise Løke fra Storhamar. I tillegg er Gro Hammerseng-Edin tilbake for fullt etter svangerskapspermisjon deler av forrige sesong. En frisk Nora Mørk er også en tilvekst i forhold til forrige sesong.

2. Byåsen
Dette blir ikke sesongen hvor Byåsen nærmer seg Larvik. Ida Alstad har bestemt seg for å prøve lykken i Danmark, mens den landslagsaktuelle linjespilleren June Andenæs har tatt turen til russiske Lada Togliatti. Suksesstreneren Valerij Putans er også borte. Nå er det danske Claus Mogensen som skal lede trønderjentene. Det blir spennende å se om stortalentet Marie Henriksen kan komme tilbake etter to korsbåndskader.

3. Storhamar
Storhamar led veldig under skaden til Kamilla Sundmoen forrige sesong. Falt tidlig ut av bronsekampen og måtte ta til takke med en sjetteplass. Nå er turboen i midten med for fullt. Bare Lise Løke er borte av betydning. Laget har hentet inn noen spennende spillere som gir større bredde i troppen. I tillegg har Stine Lidén gjort store fremskritt i mål. Trener Arne Senstad har forlatt klubben. Nå er det islandske Alfred Örn Finnsson som skal styre skuten.

Kamilla Sundmoen

4. Glassverket
Det jobbes veldig godt i drammensklubben. Imponerte i sin første sesong etter opprykket. Har mistet målvakt Alma Hasanic og kantspilleren Jeanett Kristiansen til Larvik, men trener Kenneth Gabrielsen har likevel en sterkere tropp enn forrige sesong. Renate Saastad Sømme og Kristin Nørstebø er solide tilvekster. Veronica Kristiansen har imponert på landslaget i vår og sommer, og kan fort bli en av Postenligaens mest dominerende spillere denne sesongen.

5. Tertnes
Forrige sesongs bronselag. Men har mistet viktige Marthe Reinkind, som har lagt opp. Høyrebacken scoret 123 mål og var toppscorer sammen med Linn Gossé. Tore Johannessen råder over en veldig tynn stall. Førsteoppstillingen er god nok til å kjempe om medalje, men det er lite å hive inn fra benken.

6. Stabæk
Håvard Mamelund har fått et ungt Stabæk-lag opp i toppen. Nå må de klare seg uten Stine Bredal Oftedal og Kristin Nørstebø, og det vil de merke. Malin Holta er en spennende nykommer. Og tvillingene Silje og Sanna Solberg ble værende. Får de flyt og unngår for mye skader, kan Stabæk kjempe om bronsemedaljer også denne sesongen. Det blir jevnt bak de to fremste.

Silje Solberg. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

7. Oppsal
Det var store forventninger til Oppsal foran forrige sesong. Men til tross for at Izabela Duda herjet og scoret hele 177 mål, så måtte de ut i kvalifisering for å redde plassen. Nå har Arne Senstad overtatt hovedansvaret på benken. Flere rutinerte spillere er borte, men de er erstattet av spennende jenter.

8. Levanger
Levanger klamrer seg fast i Postenligaen. Sesong etter sesong ender de på nedre halvdel av tabellen, men de holder seg alltid. De kommer til å merke at storscoreren Ramune Pekarskyte er borte, men hjemme i Levanger er de alltid vanskelig å slå.Mari Molid må ta ytterligere steg denne sesongen.

9. Vipers
En stygg strek i regningen for trener Thomas Hørlyk at Kristine Lunde-Borgersen er gravid og går glipp av sesongen. Den tyske landslagsspilleren Angie Geschke fikk hjemlengsel og er også borte. Men kristiansanderne har fått på plass et par spennende nykommere i Jessy Kramer og Thorey Stefansdottir. Men det kan bli en føff sesong for Vipers.

Kristine_Lunde-Borgersen

10. Nordstrand
En gammel storhet er tilbake i eliten. Nordstrand vant 1. divisjon forrige sesong. Den tidligere landslagsvingen Anne Kjersti Suvdal forsvant til Viborg, men trener Bendik Berg har fått på plass noen spennende nykommere i Senka Buljan og Henriette Svenningsen. Det blir en kamp for å unngå nedrykk, og det kan fort ende med kvalifisering for nordstrandsjentene.

11. Fredrikstad
Også Fredrikstad er tilbake i eliten. Men må klare seg uten Martine Hovden som forsvant til Storhamar. Østfoldingene har vært utenfor landegrensene for å forsterke laget. En serber, en kroat og tre svensker er resultatet av handlingen. Kommer til å få det tøft mot de beste. Det blir en kamp for å unngå nedrykk.

12. Flint Tønsberg
Flint Tønsberg har vært et friskt pust de siste sesongene. Men foran denne sesongen står laget ribbet tilbake. Ellen Marie Folkvord, Thea Bjerkestrand Bøe og Renate Saastad Sømme har vært lagets mest målfarlige spillere. De er alle borte. Det er også den veldig gode målvakten Emily Stang Sando. Erstatterne er ikke på samme nivå. Dermed kan det bli en hard kamp for å overleve denne sesongen.

BORTE: Emily Stang Sando har vært viktig for Flint Tønsberg. Nå er hun forsvunnet til dansk håndball.