MENTORER: Sigurd Rushfeldt og Tore André Flo skal bidra til at Norge får spisser som scorer i fremtiden. (Foto: Richardsen, Tor/NTB scanpix)
MENTORER: Sigurd Rushfeldt og Tore André Flo skal bidra til at Norge får spisser som scorer i fremtiden. (Foto: Richardsen, Tor/NTB scanpix)

Gamlingene skal lære talentene å score mål

Seks angrepstalenter med i NFFs nye spissprosjekt.

Hotel Bristol (TV 2 Sporten): NFFs keeperprosjekt under ledelse av Frode Grodås skal nå samkjøres med et tilsvarende opplegg for norske angrepsspillere.

Fotballforbundet presenterte tirsdag formiddag et nytt spissprosjekt der tidligere landslagsspillere som Tore André Flo, Jan Åge Fjørtoft og Sigurd Rushfeldt har sagt ja til å bidra.

- Jobben min nå er å prøve og få sett disse spillerne i kamp i løpet av høsten, ta en prat med dem og gjennomføre to-tre helgesamlinger i løpet av året. Det er rammen, sier Eivind Arnevåg til tv2.no.

Den tidligere LSK- og Vålerenga-spissen som har skrevet bok om spissrollen er hentet inn som prosjektleder der målet er å utvikle matchvinneren og målscoreren.

Les også: Pedersen sliter med hælen foran Kypros-kampen

De seks aldersbestemte landslagsspillerne som i første omgang er valgt ut er Vikings Veton Berisha, Köln-klare Bård Finne, Sarpsborg-talentet Mohamed Elyounoussi, Sandnes Ulfs Zymer Bytyqi, TIL-spiss Runar Espejord og den 16 år gamle Brann-spilleren Håkon Lorentzen.

- Norge har vært et nesten-lag i mange år. Det er viktig med matchvinnere i begge ender av banen, og vi ønsker å dyrke de rollene i en helhetsmodell, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Keepertrener Frode Grodås var tilstede på pressekonferansen i Oslo sentrum tirsdag formiddag og fortalte om prosjektet morgendagens keeper – forløperen til spissprosjektet.

- Når jeg hører Sten Grytebust og André Hansen prate om øvelser og situasjoner i Tippeligaen – da blir jeg glad. På sikt tenker vi det samme for spissene, sier Grodås.