Marouane Fellaini (Foto: Phil Cole/Pa Photos)
Marouane Fellaini (Foto: Phil Cole/Pa Photos)

Manchester United sikret seg Fellaini «på overtid»

Belgieren følger i David Moyes' fotspor.

Det så lenge ut til at Manchester United ble overgangsvinduets store taper da den forventede overgangen til Ander Herrera gikk i vasken kort tid før overgangsvinduet stengte.

Men nærmest på overtid begynte ryktene å svirre om at Evertons Marouane Fellaini (25) var klar for klubben. Og en liten stund etter bekreftet også Everton nyheten på sin hjemmeside.

Les også: Falske United-representanter ville kjøpe Herrera

Everton selger belgieren for rundt 260 millioner kroner. Dette bekrefter også Manchester United på sine nettsider natt til tirsdag.

Dermed gjenforenes Fellaini med sin gamle sjef David Moyes som han spilte for fra 2008 og frem til skotten forsvant til Manchester United i sommer.

– Jeg har jobbet med Marouane i fem år, og jeg er fornøyd med at han har bestemt seg for å komme til Manchester United. Han er en spiller med utrolig evne og styrke, og jeg tror han virkelig kan styrke laget, sier United-sjef David Moyes på lagets nettsider.

Også Fellaini selv virker fornøyd med valget av klubb.

– Jeg er begeistret over å signere med Manchester United. Jeg har kjent manageren i mange år, og jeg har stor respekt for måten han jobber på. Når jeg ble gitt sjansen til å jobbe med ham igjen, så hoppet jeg i det, sier 25-åringen.

De så også lenge ut til at Manchester United hadde sikret seg Fabio Coentrão fra Real Madrid. Klubben har i hele sommer jaktet Fellainis lagkamerat Leighton Baines uten å lykkes, og Coenträo ville derfor vært en fin forsterkning til Uniteds bakerste rekke. Men handelen gikk ikke i orden tidsnok.

Everton handlet massivt
Samtidig som Fellaini ble offentliggjort annonserte Everton også fire andre avtaler i sluttminuttene på den utrolige dagen.

James McCarthy ankom for rundt 130 millioner kroner fra Wigan, og stjerneduoen Romelu Lukaku (Chelsea) og Gareth Barry (Manchester City) ankom Goodison Park, mens også Victor Anichebe forlot Merseyside.

Kraftspissen gikk til West Bromwich for en totalpakke på rundt 50 millioner kroner.