demidov22 (Foto: Grøtt, Vegard)
demidov22 (Foto: Grøtt, Vegard)

Demidov klar for ny klubb: – Alltid drømt om dette

Blir eks-Premier League-proffs erstatter i russisk toppklubb.

Vadim Demidov har funnet seg en ny klubb, for mandag er det nemlig klart at midstopperen er klar for russiske Anzji Makhatsjkala.

26-åringen har vært klubbløs siden kontrakten med Eintracht Frankfurt ble avsluttet i sommer, men etter forhandlinger med den russiske klubben har han nå altså funnet seg en ny arbeidsgiver.

Han har skrevet en toårskontrakt, og overfor TV 2 sporten bekrefter Demidov, som er født i Riga i Latvia, overgangen.

– Jeg har alltid drømt om å spille i Russland. Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier han.

Det var Nettavisen som først meldte om overgangen mandag.

– Har signert for to år med Anzji. De ville ha meg, og prosjektet de holder på med nå, passet meg perfekt. De bytter ut nesten et helt lag for å satse på unge og sultne spillere, og de skal gi oss tid til å bli gode. I tillegg er Moskva en fantastisk by å bo i, sa stopperen til Nettavisen.

Les også: Klubbløse Demidov trener med Rosenborg

Tidligere i sommer sa Demidov følgende til TV 2 Sporten da han trente med Rosenborg i påvente av å signere for en ny klubb:

TIL QPR: Christopher Samba skal redde London-klubben fra nedrykk (Foto: John Walton/Pa Photos)
TIL QPR: Christopher Samba skal redde London-klubben fra nedrykk (Foto: John Walton/Pa Photos)

– Alt skal klaffe. God kjemi med trener, god kjemi med klubb, trivsel på stedet og filosofien til klubben. Jeg har så mye erfaring fra utlandet nå med to klubber i Spania og en i Tyskland, så jeg vet godt hva jeg vil ha. Det er derfor jeg bruker en del tid på den avgjørelsen her. Jeg vurderer en del tilbud og regner med det ordner seg. Det valget jeg tar nå er veldig viktig for meg og min videre karriere.

Nå er det altså klart at valget ble Dagestan, Anzji og Samuel Eto'os tidligere klubb.

Der får han jobben med å tette tomrommet etter Christopher Samba, som er en av en rekke spillere som har forlatt klubben i sommer. Den tidligere Blackburn- og QPR-stjernen skal nå spille for Dynamo Moskva.

Han får også spille på norsk jord med sin nye klubb. Anzji er nemlig en av tre utenlandske klubber som er trukket i Europaliga-gruppe sammen med Tromsø. Sheriff Tiraspol og Tottenham blir også Anzji-motstandere i den gruppen.

Les også: Årst om Tromsøs Europaliga-trekning: – Kommer nok til å heie på Tottenham