Mesut Özil (Foto: JOHN MACDOUGALL/Afp)
Mesut Özil (Foto: JOHN MACDOUGALL/Afp)

Mesut Özil solgt til Arsenal

Tyskeren forlater Real Madrid.

Mesut Özil er klar for Arsenal. London-klubben bekrefter overgangen på sine hjemmesider nå i kveld.

24-åringen har spilt for Real siden 2010. Da kom han fra Werder Bremen.

– Vi er ekstremt fornøyde med å ha signert Mesut Özil. Han er en stor spiller, og har bevist sine kvaliteter på både klubb- og landslagsnivå. Vi har beundret ham lenge ettersom han har alle ferdighetene jeg ser på i en Arsenal-spiller, sier Arsène Wenger .

Özil ble først nevnt som Arsenal-høyaktuell søndag kveld, kort tid etter at Bale-overgangen ble meldt klar. Den spanske radiokanalen Cadena COPE meldte først at Real Madrid hadde godtatt bud fra både Arsenal og Paris Saint-Germain for Özil, og like etter kunne franske Canal+ fortelle at tyskeren hadde takket nei til PSG.

Les også: Se alle de bekreftede overgangene på Deadline Day
Les også: Slik følger du Deadline Day på TV 2s plattformer

Dermed lå veien åpen for en overgang til Arsenal, og selv om Marca i morgentimene ment å vite at Özil ikke ønsket å forlate Real Madrid og hadde takket nei til en overgang ble han altså Wenger-elev.

Overgangssummen skal ligge på rundt 400 millioner kroner, og er dermed en soleklar forbedring av de rødes overgangsrekord. Den var på 150 millioner og tilhørte Andrej Arshavin.

Özil har vært Real Madrids assistkonge de tre siste sesongene og vil være akkurat den overgangen Arsenal-fansen har håpet på i hele sommer.

– Dette er den beste overgangen i vinduet, sa Aleksander Schau i TV 2s Deadline Day-studio da overgangen ble offentliggjort.

Özil skal ha vært i London allerede i forrige uke for å gjennomgå den første delen av den medisinske testen. Schau roser måten Arsenal har gått frem for å sikre seg tyskeren.

– Dette er så fryktelig god buisness. I kveld legger Arsene Wenger seg med hendene i været, sier han.