Samuel (Foto: Nesvold, Jon Olav)
Samuel (Foto: Nesvold, Jon Olav)

FKH-keeper Kristiansen:– Forsvarsspill fra helvete

Per Morten Kristiansen langt fra fornøyd med lagkompisene etter 1-2-tapet for Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08-Haugesund 2-1

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken!

Det var en ganske åpen fotballkamp i 1. omgang, men begge lag slet der det er viktigst i fotball. Angrepene endte som oftest i ingenting.

Aaron Samuel gjorde det meste selv ti minutter før pause, men han sviktet i avslutningsøyeblikket.

Haugesund åpnet scoringsballet
Sarpsborg startet best i 2. omgang og hadde en eventyrlig sjanse til å ta ledelsen. En utsøkt pasning fra Steffen Ernemann etter 55 minutter sendte Samuel alene med keeper. Han rundet Per Morten Kristiansen, men maktet aldri å få ballen over streken.

Typisk nok for hjemmelaget var det i stedet Haugesund som fikk uttelling. En opprulling på håndballvis endte hos Tor Arne Andreassen, som kontrollert plasserte ballen ved stolperoten etter drøye 60 minutter.

Men bare seks minutter senere utlignet Tom Erik Breive for hjemmelaget, som nå fikk blod på tann. Spesielt Aaron Samuel.

Les også: Nedturen fortsetter for «Gutan»

Sen avgjørelse
Nigerianeren hadde gjort en god kamp, men viste mangel på toppscorerkvaliteter da han brant gedigne sjanser tidligere i kampen.

I det 90. minutt kjempet han til seg ballen og viste både fighteregenskaper og god teknikk da han tråklet seg gjennom Haugesunds forsvar og banket ballen i nettaket. En glimrende scoring som ga Sarpsborg tre uhyre viktige poeng.

Per Morten Kristiansen gikk i bakken med et kutt i hodet etter en duell tidlig i kampen, men kom seg tilbake på beina. Haugesund-keeperen var langt fra fornøyd med lagkompisene etter kampen, og mente det var de som så groggy ut.

– Jeg må si at forsvarsspillerne så groggy ut. Det var et forsvarsspill fra helvete, sier Kristiansen til TV 2 Sporten.

Sarpsborg klarte å stoppe tapsrekken på åtte strake tap, og med trepoengeren fikk de kontakt med lagene foran på tabellen. Dette gir nytt håp foran de neste rundene hvor Sarpsborg møter lag like foran seg på tabellen i Sandnes Ulf  og Tromsø.

Resultatene i disse kampene kan langt på vei avgjøre sesongen for Sarpsborgs del. Haugesund er til tross for tapet fortsatt med i kampen om medalje.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken!

(©NTB/TV 2 Sporten)