TÅREVÅT GJENG: Her er årets deltakere av «Hver gang vi møtes».
TÅREVÅT GJENG: Her er årets deltakere av «Hver gang vi møtes».
LETTRØRT GJENG: Her er årets deltakere av «Hver gang vi møtes». F.v: Lars Lillo Stenberg, Samsaya, ELG, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland, Simone Eriksrud og Alexander Rybak. (Foto: Anna Sofie Nesse)
LETTRØRT GJENG: Her er årets deltakere av «Hver gang vi møtes». F.v: Lars Lillo Stenberg, Samsaya, ELG, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland, Simone Eriksrud og Alexander Rybak. (Foto: Anna Sofie Nesse)

– Jeg begynner å gråte bare av å snakke om det

«Hver gang vi møtes»-artistene klarer ikke å holde på tårene i denne sesongen heller.

Av Astrid Dyson og Tore Waskaas

Innspillingen av den tredje «Hver gang vi møtes»-sesongen er i gang på Vestre Kjærnes gård utenfor Moss.

Lørdag fikk pressen møte artistene Alexander Rybak (27), Simone Eriksrud (43), Sigvart Dagsland (49), Anneli Drecker (44), Lars Lillo-Stenberg (51), Samsaya (33) og Øivind «Elg» Elgenes (55).

Les også: Her er de nye «Hver gang vi møtes»-artistene

Vanskelig å ta imot ros

Simone Eriksrud er overveldet over hvordan oppholdet sammen med de andre artistene har vært til nå.

– Altså, jeg må bruke et ord som er fullstendig oppbrukt. Det er magisk. Det er som å gå inn i en slags magisk eventyrverden selv om det også har vært veldig tøft til nå, sier Eriksrud.

Om det musikalske er hun også satt ut.

– Jeg må bruke de samme ordene; det er magisk og tøft. Det er overveldende, overaskende, vakkert og kult, jeg er så lykkelig over at innspillingen ikke er over, legger hun til.

Musikeren sparer ikke på de gode ordene. Hun forteller også at hun får hjertebank bare av å tenke på det hun har opplevd til nå på Vestre Kjærnes gård. Det som har vært vanskeligst er å ta imot ros og annerkjennelse. Hun mener at det ikke er så lett som det høres ut.

– Seks 40-årsfeiringer på en gang

Eriksrud har hatt «sin dag». Hun mener at dagen var krevende og begynte å gråte bare av å snakke om opplevelsen med TV 2s journalist.

– Det var veldig krevende, men også veldig, veldig fint, det var som å ha seks fantastiske 40-årslag oppå hverandre. Jeg er en åpen kran og det ble masse tårer, forteller hun.

Den lettrørte artisten ser spesielt opp til Øivind «Elg» Elgenes som var med i bandet «Dance with a Stranger». Hun har vært fan fra hun var 18 år. Lars Lillo-Stenberg og Anneli Drecker er hun også svært begeistret over.

ÅPEN KRAN: Simone Eriksrud tyr til tårene under årets «Hver gang vi møtes».
ÅPEN KRAN: Simone Eriksrud tyr til tårene under årets «Hver gang vi møtes».

Fasaden sprakk

Rybak har ifølge ham selv bare grått to ganger de siste ti årene. Det er ikke bare de lange innspillingsdagene som gjør ham mer følsom, men det var spesielt én sang som gjorde at panseret sprakk.

– Det har ikke vært multigråting, men det var én sang som fikk meg til å sprekke fasaden, sier den tidligere Melodi Grand Prix-vinneren.

Hvilken sang som fikk ham til å ty til tårene, vil han ikke si.

Gruppen med artister var stive i starten, ifølge Rybak, men det tok ikke lang tid før gjengen ble sammensveiset. Rybak tror at det er fordi artistene forstår hverandre ettersom de kommer fra samme bransje.

– Jeg skal ikke snakke for alle, men jeg tror det blir en vanvittig overraskende sesong. Denne gjengen her representerer allsidigheten i norsk musikkliv, alt fra vakre ballader til rap, sanger som får deg til å dette av stolen.

Les også: Alexander Rybak har grått to ganger på ti år

TRAVEL SOMMER: Her er Alexander Rybak avbildet i Halden. Han deltok på «Allsang på Grensen» i juli. 
 (Foto: Lars Askheim, © ps)
TRAVEL SOMMER: Her er Alexander Rybak avbildet i Halden. Han deltok på «Allsang på Grensen» i juli. (Foto: Lars Askheim, © ps)

Det er vanskelig å legge seg

Anneli Drecker sier at det musikalske har vært helt fantastisk, men hun vil ikke røpe om hun har tydd til tårer.

– Det har vært noen lange, fine dager og det er vanskelig å komme seg i seng.

– Hvordan har du klart å holde energien oppe etter så lange innspillingsdager?

– Jeg gleder meg til lunsj og middag for jeg er glad i mat, jeg er glad i den gode samtalen og musikk, så det er ikke noe problem.

INNSPILLINGEN ER I GANG: Anneli Drecker bor i Tromsø, men oppholder seg akkurat nå på Vestre Kjærnes gård utenfor Moss.
INNSPILLINGEN ER I GANG: Anneli Drecker bor i Tromsø, men oppholder seg akkurat nå på Vestre Kjærnes gård utenfor Moss.

Kritisk til å stille opp i reality-tv

Lars Lillo-Stenberg virker kritisk til realitysjangeren, men fordi fokuset på det musikalske tar så stor plass i denne sesongen av «Hver gang vi møtes» ga han serien en sjanse.

– Det var bare å hoppe ut i denne såkalte realitysjangeren, så har jeg gjort det også, sier han.

Han legger til at det ikke betyr at han kommer til å stille opp på alt i fremtiden etter at innspillingen av den tredje sesongen av serien er ferdig. Frontfiguren i deLillos har aldri stilt opp i tv-programmer som ikke handler om det han selv driver med.

– Alle aktivitetene har for meg på forhånd virket håpløse, men vi har jo hatt det ganske gøy. Praten mellom oss er fin og det er gøy å gjøre aktiviteter med folk en ikke kjenner, forteller artisten.

NØYE MED HVA HAN DELTAR PÅ: Her spiller Lars Lillo-Stenberg under TV 2s artistgalla «Leger Uten Grenser» på Christiania Teater i Oslo. (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
NØYE MED HVA HAN DELTAR PÅ: Her spiller Lars Lillo-Stenberg under TV 2s artistgalla «Leger Uten Grenser» på Christiania Teater i Oslo. (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

Klarer ikke å være seg selv

– Jeg mener at man ikke klarer å være seg selv foran kameraer, man blir selvbevisst.

Til tross for lange innspillingsdager til nå, med kameraer til stede, innrømmer musikeren at han har blitt rørt.

– Jeg blir jo grepet av musikk og har blitt småblank i løpet av disse dagene, svarer Lillo-Stenberg.

Lillo-Stenberg har ikke hatt «sin dag» ennå og gleder seg veldig på grunn av det høye nivået på musikerne.

Les også: Samsaya: – Jeg vet ikke om folk kjenner meg godt nok

Publikumssuksess

Første sesong av «Hver gang vi møtes» i 2012 var med artistene Jan Eggum, Bertine Zetlitz, Øystein Dolmen, Halvdan Sivertsen, Anne Grete Preus, Elvira Nikolaisen og Vinni, og hadde rundt 600.000 seere i snitt.

Andre sesong i 2013 var med Ole Paus, Lene Marlin, Marion Ravn, Kurt Nilsen, Morten Abel, Anita Skorgan og Marius Grønneberg, og hadde 863.000 seere i snitt.

Her ser du alle «Hver gang vi møtes»-opptredenene