Denne bilen skal først vises på bilutstillinen i Frankfurt denne uka   og kommer ikke på markedet før neste år. Men alt nå klarte en observant Broom leser å knipse bilder av den med skilter.
Denne bilen skal først vises på bilutstillinen i Frankfurt denne uka og kommer ikke på markedet før neste år. Men alt nå klarte en observant Broom leser å knipse bilder av den med skilter.

Mercedes GLA: Se hva Jon-Ole snublet over

Ikke rart både han og mange andre sperret opp øyene da de så denne.

For ikke så lenge siden kunne vi vise bildene av den spennende nye SUVen til Mercedes, GLA. Dette er en kompakt bil, som bygger på bestselgeren A-klasse. Det betyr også at den blir relativt rimelig priset – og har forutsetninger for å bli en stor hit på det norske markedet.

Men det er fortsatt en god stund til denne bilen er klar for markedet – den skal vises offisielt første gang under bilutstillingen i Frankfurt neste uke. Men allerede før helgen fikk Jon-Ole Langøen øye bilen – på skilter midt i Amsterdam.

– Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne, og måtte gå rundt bilen og sjekke at det virkelig var en GLA, da jeg så den parkert midt på gaten, forteller bilentusiasten.

LES OGSÅ: Eksplosiv salgsvekst på denne kompakt-SUVen

GLA høydebilde
GLA høydebilde

Ikke helt objektiv

Jon-Ole er ikke i tvil om at dette kommer til å bli en suksess.

– Bilen så helt fantastisk ut. Alt annet i denne størrelsen vil ligge lagt bak. Denne vil folk elske, det vet jeg at jeg gjør i alle fall, forteller en entusiastisk Jon-Ole.

Nå er nok ikke han heeeeelt objektiv. Han eier i dag en 2008-modell Mercedes 200 CDI AMG.

– Jeg hadde egentlig tenkt å bytte inn denne nå, men etter å ha sett GLA live, så venter jeg på den i stedet, sier han.

GLA
GLA

LES OGSÅ: Så mye Mercedes får du for 49.900 kroner

GLA kommer med ulike stylingpakker - her en variant uten sorte rails og lister eller speil, og med mindre luftinntak i spoileren foran.
GLA kommer med ulike stylingpakker - her en variant uten sorte rails og lister eller speil, og med mindre luftinntak i spoileren foran.

Vakte oppmerksomhet

– Ja, vi har jo bare sett den på bilder så langt. Men det så fint ut i virkeligheten også da?

– Ja, både interiøret og eksteriøret er veldig pent. Og jeg kan fortelle at den vakte oppmerksomhet også.Folk tok bilder som gale, og etter hvert ble det en ganske mange samlet rundt bilen.

Her kan du se offisielle bilder og lese mer om Mercedes GLA

En ny Mercedes er på full fart inn i markedet - nemlig kompakt-SUVen GLA. Dette kan bli en skikkelig Norgesfavoritt - akkurat slik bilen den bygger på er allerede...
En ny Mercedes er på full fart inn i markedet - nemlig kompakt-SUVen GLA. Dette kan bli en skikkelig Norgesfavoritt - akkurat slik bilen den bygger på er allerede...

– Stort å få se den

Jon-Ole beskriver seg selv som godt over middels interessert i bil.

– Derfor var det stort å få sjansen til å så denne bilen i virkeligheten allerede nå, sier han.

Vi andre må altså vente en god stund på samme mulighet enda. Det er ventet at den vil gå i produksjon rundt årsskiftet.

Dette eksemplaret må følgelig være en førproduksjonsbil. Kanskje skal den brukes til å lage reklamemateriell?

Les vår test av innstegsmodellen til Mercedes A-klasse

Sterke konkurrenter

GLA vil henvende seg til mye av det samme publikummet som A-klasse – og tar utgangspunkt i mye av den samme teknikken.

SUV-en er imidlertid noe høyere, du kan få den med firehjulstrekk og den har også høyere bakkeklaring og en rekke offroaddetaljer.

Konkurrentene er helt opplagte: BMW X1 og Audi Q3. Men også biler som Range Rover Evoque og Mini Countryman appellerer i dag til den samme målgruppen.

Les også: De første bildene av GLA-konseptet lekket ut for tidlig

Folkelig pris

Noe av poenget med GLA er at Mercedes skal få på plass en volummodell også i SUV-segmentet – og det betyr at dette blir en aldri så liten budsjett-SUV. I alle fall i utgangspunktet.

Prisene er naturligvis ikke klare enda, men om du velger innstegsmodellen er nok målsettingen at du ikke skal måtte ut med mer enn det koster for mer folkelige modeller.

Og så kan du naturligvis dra på med så mye utstyr og hestekrefter du vil – inntil det plutselig blir kostbart likevel ...

Mercedes GLA Fire motorer (to diesel, to bensin) mellom 1,6 og 2,0 liter (136 hk – 211 hk) Største motor i førsteomgang blir 250 4 Matic – med 211 hk Denne gjør 0–100 km/t på 6,5 sekunder Forbruk: 0,72 l/mil Lengde: 4.417 mm Bredde: 1.804 mm Høyde: 1.494 mm Bagasjerom: 421 liter (836 liter med baksetene nede)

Fire motorer (to diesel, to bensin) mellom 1,6 og 2,0 liter (136 hk – 211 hk)

Største motor i førsteomgang blir 250 4 Matic – med 211 hk

Denne gjør 0–100 km/t på 6,5 sekunder

Forbruk: 0,72 l/mil

Lengde: 4.417 mm

Bredde: 1.804 mm

Høyde: 1.494 mm

Bagasjerom: 421 liter (836 liter med baksetene nede)

Mercedes GLA i farten
Mercedes GLA i farten

Les også: Evoque – særingen har gitt et rekordløft i salget