Ny teknologi gjør det mulig å lade mobilen trådløst. Det forventes at denne teknikken vil øke voldsomt i årene som kommer   og alt neste år vil enkelte modeller fra General Motors ha denne muligheten.
Ny teknologi gjør det mulig å lade mobilen trådløst. Det forventes at denne teknikken vil øke voldsomt i årene som kommer og alt neste år vil enkelte modeller fra General Motors ha denne muligheten.

Snart kan du lade mobilen trådløst – i bilen

Se hvilket bilmerke som vil gjøre dette allerede neste år.

Er du lei av ledningskaos i bilen? Nå går det mot at det kan bli en mindre å holde styr på. Det skal den amerikanske bil produsenten General Motors bidra til.

Ifølge nettstedet Bloomberg, har nemlig GM planer om å innføre trådløs lading av mobilen i sine biler allerede i 2014.

LES OGSÅ: En av ti sjekker Facebook mens de kjører

Legges på en matte

Poenget er naturligvis å slippe å måtte koble ledning til mobilen via sigarettenneren. I stedet trenger du bare å legge smarttelefonen din på en magnetisk matte, Powermat, som sørger for å lade opp telefonen.

Systemet krever at telefonen enten er klargjort for denne typen lading, eller har et tilpasset, ekstra etui som gjør det mulig.

LES OGSÅ: Dette bruker vi sigarettenneren til

Vokser raskt

Lading uten ledning er en raskt voksende industri. Powermat Technoligies Ltd. har flere investorer, og det ventes en eksplosiv vekst i antall produserte enheter innen 2015.

GM er altså klare for å kjøre i gang neste år – og blir med det første bilprodusenten som bruker Powermat-teknologien i biler, opplyser Bloomberg.

LES OGSÅ: Kan jeg få bot for å holde mobilen i hånden?

Chrysler og Toyota

Chrysler og Toyota er imidlertid i full gang med å få på plass lignende systemer som gjør det mulig med trådløs lading. Chrysler tilbyr denne muligheten i enkelte Dart-modeller allerede.

Ladetiden via et trådløst system skal være sammenlignbart med å bruke ledning.

LES OGSÅ: Mobilen kan ta over bilen din