carl og fabian 1
carl og fabian 1

Fabian Stang: – Kan søke om OL selv om folket sier nei

Det mener Carl I. Hagen er uhørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordfører Fabian Stang åpner for at Oslo kan søke om lekene i 2022 – selv om nei-siden vinner folkeavstemningen – hvis valgdeltakelsen er lav.

– Det er klart at hvis det blir ekstrem lav valgdeltakelse så må jo bystyret avgjøre. Det er jo en rådgivende folkeavstemning, sier Stang.

– Det er ikke helt dødt hvis det blir nei?

– Ingenting er umulig i denne verden, her har vi alle muligheter, sier han.

Dersom valgdeltakelsen blir lav vil bystyret kunne se bort fra stemmene både om det blir ja eller nei, og det er uansett stortinget som har siste ord i saken og som kan overprøve bystyrets beslutning.

– Noen har ment at dette er en oppgave politikerne bør avgjøre, og noen har ønsket en folkeavstemming. Det viktigste for meg er at det blir politikere som avgjør det i stortinget hvis befolkningen i Oslo nå gir stortinget mulighet til å velge, sier Stang.

– Uhørt
At den rådgivende folkeavstemmingen kan ende opp med ikke å bli overhørt får Fremskrittspartiets bystyrerepresentant Carl I. Hagen til å steile.

– Jeg synes det er helt uhørt. Når vi ber folket om råd, så må vi følge rådet. Du kan ikke tolke de som eventuelt velger å ikke avgi stemme på den ene eller andre siden, sier Hagen.

Idrettspresident Børre Rognlien vil ikke legge seg opp i den interne krangelen i bystyret i Oslo.

– Vi har i denne saken hele tiden forholdt oss til hva rådhuset mener og sier, sier Rognlien.

– Vil leve videre i generasjoner
Men Børre Rognlien mener folket i hovedstaden må innse at et OL nesten blir som å vinne i Lotto for en Oslo-borger.

– Den Oslo-borger som stemmer nei til å motta 20 milliarder fra staten, bør kanskje sette seg litt bedre inn i saken, sier idrettspresidenten.

Også Fabian Stang er sikker på at et Oslo-OL vil bli en enorm suksess.

– Alle var skeptisk før OL på Lillehammer og alle var skeptisk før ski-VM. Det skjønner jeg veldig godt, men erfaring tilsier at når det er gjennomført så er det noe som levere videre i den norske kulturen i mange generasjoner, sier han.