REDDET AVANSEMENT: Liverpool måtte ut i ekstraomganger for å avansere i ligacupen, men det ble det kostet. Skader på sentrale spillere gjorde at rødtrøyene måtte avslutte kampen med ti spillere.
REDDET AVANSEMENT: Liverpool måtte ut i ekstraomganger for å avansere i ligacupen, men det ble det kostet. Skader på sentrale spillere gjorde at rødtrøyene måtte avslutte kampen med ti spillere.

Liverpool avanserte i ligacupen på marerittkveld

Måtte ut i ekstraomganger mot League One-klubb. Fikk skader på sentrale spillere.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Notts County 4-2 e.e.o

Liverpool var storfavoritter før kampen mot Notts County, men manager Brendan Rodgers lovet å behandle League One-klubben med samme respekt som helgens motstander i Premier League Manchester United. Og det så lenge ut til at det ikke skulle bli noe problem å avansere til den tredje runden i ligacupen - gjestene ville det imidlertid annerledes.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Avansementet kostet
To scoringer av Notts County i andre omgang sendte kampen til ekstraomganger. Der gikk ting tidlig fra vondt til verre for Liverpool. Kolo Touré måtte forlate banen på båre etter å ha pådratt seg det som så ut som en strekk. Liverpool hadde gjort alle byttene sine og måtte dermed fullføre kampen med ti spillere. Tidligere i kampen hadde også Aly Cissokho og Joe Allen måtte forlate banen med skade.

Det endte likevel med avansement for Liverpool etter scoringer av Daniel Sturridge og Jordan Henderson i ekstraomgangene, men det er nok ikke det som står i hodet til Rodgers etter kampen.

Med Manchester United i storkamp i den kommende Premier League-runden, har Liverpool-supporterne grunn til å bekymre seg etter skader på sentrale spillere. Mest prekært er det på midtstopperplass. Oppløftende er det nok heller ikke at flere av lagets beste spillere måtte spille 120 minutter i en kamp de fleste nok hadde ventet enkelt skulle ende med seier etter ordinær tid.

Se resultater fra de øvrige kampene i ligacupen nederst i saken!

Les også: Forlater Liverpool til fordel for Stoke
Les også: Dzeko-perle var nest vakrest i helgen

Sterling åpnet showet
Det åpent som ventet bra for rødtrøyene. Raheem Sterling brukte bare fire minutter på å sende Liverpool i ledelsen da han satte på turboen og passerte hele forsvaret. Unggutten ladet kanonen og hamret inn 1-0 til vertene.

Liverpool styrte totalt og fikk nok en gang betalt halvtimen ut i kampen. Daniel Sturridge ble spilt fri av Steven Gerrard og spissen viste nok en gang seg fra sin beste side. Satte enkelt inn sitt tredje mål på tre kamper for Liverpool.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Daniel Sturridge (Foto: Jon Super/Ap)

To scoringer sjokkerte Anfield
Men til tross for et vanvittig press og flere gigantiske sjanser, deriblant et stolpeskudd fra Gerrard og Kolo Touré, slo Notts County tilbake etter hvilen.

Først gikk Yoann Arquin høyt inne i feltet etter at Liverpool-forsvaret glapp i markeringen. Arquin stanget inn reduseringen og håpet var tent.

Adam Coombes ble byttet inn i kampens 82. minutt - og 22-åringen trengte ikke mange minuttene på å gjøre seg gjeldene. Notts County kontret og Arquin sendte ballen gjennom sekstenmeteren til Liverpool. Bak i feltet sto Coombes helt umarkert og bredsidet inn utligningen.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Notts County (Foto: Peter Byrne)

Les også: Carragher spår slutten for Torres: – Kommer aldri tilbake på samme nivå

Skade og Sturridge-scoring
Der gikk ting fra vondt til verre for vertene. Midtstopper Touré gikk ned for telling med det som så ut som en strekk. Han klarte ikke å fullføre kampen, dermed måtte Liverpool avslutte med ti spillere etter som Rodgers hadde brukt opp alle byttene. Også Aly Cissokho og Joe Allen gikk ut med skade tidligere i kampen.

Men det skulle bli mer å juble for på Anfield. På overtid i den første ekstraomgangen kontret Liverpool og Sturridge fikk ballen på venstrekanten. Fra spiss vinkel sendte spissen i vei en avslutning som gikk via hansken til Bartosz Bialkowski og inn i målet til ny ledelse for vertskapet.

Notts County virket slitne da lagene tok fatt på den andre ekstraomgangen, og da viste klasseforskjellen seg for alvor. Med drøyt ti minutter igjen snappet Jordan Henderson ballen og anavserte mot sekstenmeteren. Midtbanespilleren stilte inn siktet og prikket inn 4-2 for Liverpool.

Dermed avanserte Liverpool til tredje runde.

Øvrige resultat i ligacupens andre runde:
Burton-Fulham 2-2 (Fulham videre etter straffekonkurranse)
Bristol City-Crystal Palace 2-1
Leyton Orient-Hull 0-1
Norwich-Bury 6-3
Sunderland-MK Dons 4-2
West Ham-Cheltenham
West Bromwich-Newport County 3-0