Debutant ødela AaFKs gulljakt

Markus Heikkinen fikk en drømmedebut for Start. Finnen utlignet til 1-1 i bortemøtet med gulljagende Aalesund søndag.

FIKSET VIKTIG POENG: Debutanten Markus Heikinnen sikret 1 1 for Start mot Aalesund. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg, © SOE)

Aalesund-Start 1-1

Aalesund har heng på Rosenborg og Strømsgodset øverst på tabellen, men rotet vekk to poeng da Heikkinen fikk banke inn utligningen på volley etter 77 minutter. Bare fire minutter tidligere hadde Michael Barrantes gitt AaFK en fortjent ledelse.

Barrantes kunne knapt unngå scoring der han fra to meter hamret inn en flott, uselvisk pasning fra Abderrazak Hamed-Allah. Først hadde Hamed-Allah tråklet seg gjennom Start-forsvaret.

Se kampreferat øverst i artikkelen

AaFK jaktet sin fjerde strake seier, mens Start håpet å ta sin første seier på Sunnmøre siden 2007. Start har bare vunnet 1 av 11 siste eliteseriekamper.

For Aalesund venter to tøffe kamper. Neste motstander er trener Jan Jönssons tidligere klubb Rosenborg på bortebane. Deretter kommer Molde til fylkesderby i Ålesund.

Start, som kjemper febrilsk for å unngå nedrykk, har to nøkkelkamper i vente. Sandnes Ulf (h) er neste oppgave. Deretter tar sørlendingene turen til Hønefoss. (©NTB)