SCORET TO: Frazier Campbell scoret to mål i Cardiffs historiske kamp mot Manchester City. (Foto: REBECCA NADEN/Reuters)
SCORET TO: Frazier Campbell scoret to mål i Cardiffs historiske kamp mot Manchester City. (Foto: REBECCA NADEN/Reuters)
TØFFE DUELLER: Cardiff Citys Aron Gunnarsson i duell med Manchester Citys Luis Fernandinho. (Foto: David Davies/Pa Photos)
TØFFE DUELLER: Cardiff Citys Aron Gunnarsson i duell med Manchester Citys Luis Fernandinho. (Foto: David Davies/Pa Photos)

Historiske Cardiff slo City etter mesterlig snuoperasjon

Cardiff spilte sin første hjemmekamp i Premier League noensinne – og imponerte stort mot Manchester City.

Cardiff-Manchester City 3-2 (0-0):

Cardiff er tilbake på øverste nivå av engelsk fotball for første gang siden 1962, og hadde nok håpet på en lettere motstander enn gullfavoritt Manchester City på Cardiff City Stadium i sin første Premier League-hjemmekamp i historien.

Se scoringene og kampsammendrag fra oppgjøret mellom Cardiff og City i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: Bellamy kan bli historisk på Cardiffs historiske dag

Dette var heltemodig innsats av Cardiff. Det er dette som gjør oss så glad i fotball. Det viser at underdogen alltid kan vinne. Det jeg nesten er mest imponert over er måten Cardiff kommer tilbake på i kampen

Men på en historisk dag for Cardiff tok hjemmelaget en overraskende 3-2-seier over Premier League-mesterne fra 2012.

– Jeg visste jeg kom til å få muligheter, selv om City har et fantastisk lag. Men at jeg scoret to mål var overraskende. Dette var var veldig spesielt. Det viktigste var imidlertid at vi fikk tre poeng. Dette var en massiv bonus for oss, sa Cardiff sin matchvinnerhelt Frazier Campbell etter kampen.

– Jeg hadde ikke forventet at vi skulle tape denne kampen. Vi spilte ikke godt nok, men jeg synes vi burde ha fortjent poeng. Cardiff spilte med ti spillere innenfor deres egen boks og gjorde det vanskelig for oss, sa City-trener Manuel Pellegrini.

Se intervju med matchvinneren Frazier Campbell her (artikkelen fortsetter under videovinduet):

738789

Se intervju med Manuel Pellegrini:

738792

– Viser underdogen kan vinne
Kommentator Øyvind Alsaker hyller først og fremst tomålsscoreren Campbell.

– Frazier Campbell ga Cardiff-fansen en drømmedag på sin historiske dag. En thriller av en fotballkamp hvor også Aron Gunnarsson ble historisk. Han scoret Cardiff sitt første toppseriemål på 50 år. Denne saken vil bli husker for en heriosk innsats av røde Cardiff. For en dag for Wales og fro en dag for Cardiff, oppsummerte en entusiastisk kommentator Øyvind Alsaker etter kampen.

Petter Myhre tok av seg hatten for rødtrøyene.

– Det var en forrykkende forestilling av en andreomgang. Cardiff var solide gjennom hele kampen, var godt organisert og fikk fortjente poeng, mente Petter Myhre.

– Manchester City vil jo være favoritter i samtlige kamper der de møter lag på nedre halvdel. Manchester City har jo et fantastisk lag. Men dette var heltemodig innsats av Cardiff. Det er dette som gjør oss så glad i fotball. Det viser at underdogen alltid kan vinne. Det jeg nesten er mest imponert over er måten Cardiff kommer tilbake på i kampen, mente han.

JUBEL: Aron Gunarsson jublet etter å ha skrevet seg inn i historiebøkene for Cardiff. (Foto: David Davies/Pa Photos)
JUBEL: Aron Gunarsson jublet etter å ha skrevet seg inn i historiebøkene for Cardiff. (Foto: David Davies/Pa Photos)

Fantastisk snuoperasjon
Etter at Edin Dzeko ga City ledelsen i andreomgang, ble islendingen Aron Gunnarsson historisk da han utlignet til 1-1 etter 59 minutters spill. Scoringen var historiens første i Premier League for den nyopprykkende klubben.

Snaue 12 minutter før slutt satte Frazier Campbell – som var farlig gjennom hele kampen – inn den avgjørende 2-1-scoringen. Fire minutter før slutt steg samme Campbell til værs etter et corner og øket til 3-1.

På overtid reduserte City-nykommeren Negredo til 2-3, og gjestene presset for utligningsmålet. Sergio Agüero var nære ved å score - men Cardiff holdt unna og vant kampen 3-2.

På tribunen jublet publikum hemningsløst.

For Cardiff hadde ikke bare slått giganten Manchester City, de tok også sin første seier og scoret sine første mål i Premier Leauge noensinne.

MISBRUKTE TO SJANSER: Cardiffs Frazier Campbell. (Foto: David Davies/Pa Photos)
MISBRUKTE TO SJANSER: Cardiffs Frazier Campbell. (Foto: David Davies/Pa Photos)

Solid førsteomgang
Cardiff gikk respektløst til verks og skapte faktisk de største sjansene i førsteomgang. To ganger var angriperen Fraizer Campbell alene gjennom, men en solid Joe Hart fikk avverget ved begge anledninger.

Cardiff gikk til pause etter å ha «vunnet» sjansestatistikken 5-3.

– Campbell kom til to gigantmuligheter på tampen av omgange og hadde de største sjansene. Manchester City litt tunge og treige og slet med med å skape målsjanser, oppsummerte TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker etter de første 45 minuttene på Cardiff City Stadium.

– Cardiff-spillerne hadde en enorm innsats og trøkk i duellspillet og lå veldig godt organisert defensivt. Samtlige ti utespillere kom tilbake på 25 meter og nektet City å skape noe som helst, mente Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

HISTORISK: Aron Gunnarsson ble historisk for Cardiff. (Foto: David Davies/Pa Photos)
HISTORISK: Aron Gunnarsson ble historisk for Cardiff. (Foto: David Davies/Pa Photos)

Viste dødelig effektivitet
Etter sidebyttet viste imidlertid Manchester City dødelig effektivitet. På sin første sjanse fikk Edin Dzeko drømmetreff fra langt hold, og dunket ballen i krysset etter 51 minutters spill. Cardiff-keeper David Marshall var sjanseløs.

Bare ni minutter senere ble Aron Gunnarsson historisk. Han scoret Cardiffs første mål noensinne i Premier League på hjemmebanen i Wales da han satte inn 1-1-scoringen.

Islendingen var på plass på returen etter Joe Hart måtte gi retur på Bo-Kyung Kims skudd.

– Fantastisk jobb av Aron Gunnarsson å være der på returen. Han skrev seg inn i historiebøkene der, utbrøt kommentator Øyvind Alsaker etter scoringen.

Frazier Campbell, som misbrukte to sjanser i første omgang, dukket opp 12 minutter før slutt og scoret 2-1-scoringen for Cardiff etter et hjørnespark.

Scoringen utløste elleville jubelscener på tribunen. Cardiff hadde snudd kampen fra 0-1 til 2-1.

– For noen scener! Manchester Citys trener tror nok knapt det han ser, sa Alsaker etter at Campbell hadde sørget for en fullkommen snuoperasjon for nykommerne fra Wales.

Fire minutter slutt headet samme Campbell inn 3-1-scoringen etter nok et corner.

– Kan denne kampen bli noe bedre for Cardiff? Frazier Campbell ble matchvinner i Cardiff sin historiske kamp, sa Alsaker.

Negredo reduserte til 2-3 på overtid - men Cardiff holdt unna og tok sin første seier i Premier League noensinne.

SCORET: Her scorer Dzeko for City mot Cardiff. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
SCORET: Her scorer Dzeko for City mot Cardiff. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Slik startet lagene:

Cardiff: David Marshall - Matthew Connolly, Andrew Taylor, Steven Caulker, Ben Turner - Peter Whittingham, Gary Medel - Fraizer Campbell, Bo-Kyung Kim, Aron Gunnarsson - Craig Bellamy
Innbyttere: Lewis: Hudson, Cornelius, Noone, Mutch, Cowie, Maynard

Manchester City: Hart, Zabaleta, Garcia, Lescott, Clichy, Navas, Fernandinho, Toure, Silva, Dzeko, Aguero
Innbyttere: Pantilimon, Nastasic, Kolarov, Rodwell, Milner, Nasri, Negredo