Mourinho (Foto: Michael Sohn, © AG)
Mourinho (Foto: Michael Sohn, © AG)

Mourinho raste mot svensk dommer: – Det beste laget tapte

José Mourinho beskyldte dommer Jonas Eriksson for å ødelegge Chelseas drøm om å vinne Supercupen.

Chelsea måtte spille de siste fem minuttene av ordinær tid og ekstraomgangene med ti mann på banen etter utvisningen av Ramires i fredagens Supercup-oppgjør mot Bayern.

Midtbanesliteren pådro seg to gule kort og ble dermed sendt i dusjen av kampens svenske dommer – en avgjørelse Mourinho mente var feil.

– Jeg er skuffet fordi det beste laget tapte. Laget som mest fortjente å vinne, tapte. Men sånt skjer i fotballen, sier Mourinho ifølge Daily Mail.

Les også:Bayern fikk sin herlige revansj

– Drepte finalen
Og portugiseren ga seg selvfølgelig ikke med det.

– Folk som tjener til livets opphold innen fotball føler alltid at det er en viktig regel: lidenskapen for fotball. Dersom du elsker fotball, dreper du ikke en finale med et andre gule kort som dette, sier Mourinho.

mourinho
mourinho

Den karismatiske manageren innrømmer likevel at det skjebnesvangre kortet var riktig idømt.

– Dersom du spør meg rett ut, etter regelboka, så ja, det var et gult kort nummer to. Men du skal ikke handle slik hver gang, sier Mourinho og forklarer:

– En god engelsk dommer stopper kampen og sier til Ramires: «Hør her, du har ikke skadet noen, men du må ikke gjøre det der igjen.» Han sier til Bayern-spillerne: «Slutt å filme. Ikke prøv å provoser. Spill en fair kamp.»

«Mine spillere var det beste laget»
Tre minutter inn i ekstraomgangene sendte Eden Hazard laget sitt opp i 2-1-ledelse,men Javi Martinez sørget for avgjørelse på straffespark med kampens siste spark på ballen.

– Da Javi Martinez scoret følte jeg at det var ufortjent, men sånn er fotballen. Vi spilte mot europamesterne og mine spillere var det beste laget. Vi har all grunn til å være stolte og tro på fremtiden, sier Mourinho.